10-04-2010                                        PCV ism Kleine Grens Piraat            Door: Wilco

We gaan weer naar een marathonzender,  maar dit keer geen grote althans in high power. En dat hoeft ook allemaal niet om een programma te kunnen maken, want wie het kleine niet eert is het grote helemaal niet weert.

 

Woonwijk

Midden in deze woonwijk vindt deze marathon plaats van dit jonge team. Moeders kwam op het moment van aankomst al met patat en kroketten binnen die gretig aftrek vonden bij de bezoekers en het team.

 

Jonge generatie

De jeugd moet wat te doen hebben en het is ook zo’n mooie hobby zonder een ander kwaad te doen, maar daar denkt de overheid in Nederland anders over. Maar gelukkig de ouders en de piraten niet. Hierdoor zullen piraten gewoon blijven bestaan en van de jonge generatie zullen we het moeten hebben om in de toekomst ook onze muziek op de radio te kunnen beluisteren.

 

Het is een beetje moeilijk om te schakelen, daar ben ik eerlijk in, want veelal zijn we bij professionele team maar ik weet al te goed dat ook de grote teams klein zijn begonnen, maar groot wil niet altijd zeggen veel vermogen maar ze hebben wel flink wat ervaring en weten wat luisteraar wil.

 

Hits

Dat laatste zit ook bij dit nieuwe team wel goed. De ene hit naar de andere dendert over de radio in de kleine studio, al is die groot genoeg voor de piraten zelf maar voor de bezoeker is het wat krap.

 

Zendapparatuur

De mast staat op een krappe 25meter met erin 2 breedbandantennes die het signaal van 200 Watt zonder problemen de ether in brengen. Dit alles uit een Profline-stuurzender met ingebouwde stereo en RDS met erachter een eindtrap die het vermogen levert.

 

Hoewel het team uiteraard nog niet alle vinyl van de wereld heeft, zijn ze wel hard op weg om dit te verkrijgen. Dit alles wordt afgespeeld met 2 platenspelers van Citronic de PT-1 en het mengpanel is een Warfedale R-2004.

 

CD’s hebben ze niet maar wel WAV-bestanden. Ze hebben voor WAV gekozen vanwege het gebruik van het processingprogramma Multimax. Die ondersteunt geen MP3, dus was het omzetten geblazen naar het grote bestandsformaat WAV.

 

Soundprocessing

De processing zelf komt van Behringer en voornamelijk van de Composer de MDX2200 met erachter de GEQ3102 Ultragraph equalizer. Voor de spraak wordt de DSP2024p gebruikt.

 

Het team komt er wel en heeft de rust en de tijd om zich waar te maken. De eigengebouwde mast is een mooi begin.

 

Filmpje