06-06-2010                                                    P.T.O.                                     Door: Ruud

Op uitnodiging ga ik naar de mensen van PTO op deze zeer broeierige dag. In de auto op naar de provincie Overijssel met de airco aan.

 

Mast

Aangekomen op de plaats van bestemming stond een mooie mobiele mast richting de zon te pronken. De mast is eigenlijk een verbouwde oude kraanwagen. Bovenin hingen twee breedbandantennes op een hoogte van 55 meter.

 

Voor dit weekend heeft het jonge piratenteam partytenten voor hun draaikeet neergezet, waaronder het nog warmer was dan buiten. We werden goed ontvangen en ze waren net met het eten bezig. Wat voor de één het ontbijt was, was voor de ander de lunch.

 

Zendertje

Eerst maar eens een kijkje nemen bij de zender  die mooi stond weggezet in een veetransporter. Het ging om een 19 inch kastje van Elenos, goed voor 500 Watt. Voor dit weekend stond de zender afgesteld op de 97.60 MHz in stereo en RDS.

 

Hoewel het een jong team is, weten ze donders goed waar ze mee bezig zijn. Vanachter het drive-in-show-meubel werden in vlot tempo de praatjes en plaatjes verzorgd.

 

Apparatuur

In het midden van het meubel stond een mengpaneel van het merk Promix, type killer DJ. Links en rechts van de mixer stonden twee draaitafels van het merk Reloop met de welbekende Banana-naalden. Veelal werden bij dit station zwarte frisbees gedraaid, maar ook CD’s waren aanwezig en die werden afgespeeld op een dubbele player van Numark.

 

Soundprocessing

De laatste 2 jaar is het een veelbesproken onderwerp onder de etherpiraten , de soundprocessing van Breakaway. Ook de mensen van PTO hebben de software in hun bezit en zijn er zeer tevreden over.

 

Na nog even rond gekeken en gebabbeld te hebben was het tijd om verder te gaan. Ik wil het team bedanken voor de toegestuurde foto's van eerder dit weekend. Ze vormen een mooie aanvullen op het geheel.

 

Succes met de hobby en tot een volgende keer.