05-06-2010                                        PTV                                                   Door:  Wilco

De derde impressie voor vandaag nadat we 60 kilometer zijn verwijderd van de tweede impressie. Aangekomen zijn we bij PTV ofwel Piraten Team Volthe in Twente.

 

99 luftballoons

We vallen gelijk met de deur binnen met de vraag hoe zit dat nu met helium bij de luchtballons? Dit stond in de vorige impressie van dit station en luchtballonvaart is prachtig om te zien. En lijkt me helemaal mooi om eens mee te maken. Helium is onbrandbaar maar de piloot - of hoe noem- wilde ons doen geloven dat ze op helium stoken. We zijn er dus ingestonken. De branders werken op gewoon flessengas.(propaangas)

 

Kom thuis!

Een leuk team en bij aankomst zitten ze mooi op het zandpad achteraf in de zon, waar ik graag bij aanschuif. Je komt er bijna niet weg maar dat hoeft ook niet want ik heb alle tijd, tenminste dat dacht ik. De telefoon gaat: ik moet om 16:00 uur thuis wezen om de auto in te leveren en eigenlijk was het de bedoeling om vandaag 7 impressies te maken. Dat lukt dus niet meer.

 

Het is inmiddels half drie en het is een uurtje rijden om weer thuis te komen en ik zit al een uur lekker te teuten bij dit station. Hurry up dus, maar zo wil ik niet werken voor een hobby, maar af en toe moet je wel.

 

Gewetensvraag

En daarmee komt ook een gewetensvraag die het team aan me stelt: Wat vind je vrouw er eigenlijk van dat je zoveel tijd in je hobby steekt? Help mijn man heeft een hobby hahaha.

 

Zo erg is het niet, wel steek ik er veel tijd in maar dat is ook met vissen of welke hobby dan ook. Als je iets leuk vindt dan kost dat tijd, maar waar zit de balans? De kinderen sporten veel en hebben wedstrijden en dat gaat gewoon voor.  Het gezin gaat boven de hobby en de hele zondag heb ik ook nog en meestal ga ik ook ‘s avonds niet op pad voor bezoeken.


Mooiste keet

Maar we komen niet daarvoor, het zijn natuurlijk wel leuke gesprekken die je voert bij dit station en ook over hun andere hobby’s. Want we hebben het niet altijd over zenders of wat dan ook.

 

Ook dit station is niet groot maar wat is groot? Ze zijn tevreden met wat ze hebben, al vinden ze wel dat ze één van de mooiste keten van Oost-Nederland hebben, vertellen ze lachend. En hij ziet er ook goed uit maar of dit de mooiste is, dat moeten de bezoekers maar zelf beoordelen.

 

Zendapparatuur

We gaan naar de zender en die is ook mooi. Niet alleen om de mooie kleur blauw maar ook omdat het een onbekende voor me is. Het is een Indelt die goed is voor 2 kW. Op de stuurzender staat geen merknaam maar het is een Elenos ELC40 die is omgebouwd naar 60 Watt.

 

Frequentiewissel

Het team is begonnen op de 97.60 MHz,  vrijdagmiddag rond de klok van 5 uur maar in de nacht is de frequentie om gezet naar de 97.30 MHz. Deze frequentie wordt beter beluisterd en was op dat moment vrij. Hier komen ze zaterdagmiddag noodgedwongen weer van terug toen deze frequentie bezet raakte. Ze zijn weer terug gegaan naar de 97.60 MHz.

 

Mast

De mast staat midden in een stukje bos die een hoogte heeft van 30 meter met erin 2 breedbandantennes. Lekker verscholen voor de heren van de gemeente die meedogenloos zijn voor hoge masten en zelfs kleine masten.

 

Apparatuur

Voornamelijk is hier vinyl aanwezig en deze worden afgespeeld vanaf 2 platenspelers van HTE HT-910G met Numark elementen. CD’s komen van een dual speler van Citronic MPCD 1.3, die ook MP3 kan lezen. Het mengpanel is een DX1000.

 

De processing is Break-Away en de stereo en RDS komen uit een stuurzender van Profline SFM waar de zender van is uitgeschakeld.

 

Bier bitte

We verlaten het station maar niet zonder een melding dat dit station afscheid heeft genomen van het bekendste bier van Twente. Ze hebben sinds de overgang naar de groene fles het bier vervangen door een Duitse die nog wel in de bruine fles zit. Maar het ergste is nog wel dat ze zelfs bocht hebben dat in Drenthe veel wordt gedronken. En dat voor een Twents station.

 

Tot de volgende keer.

 

 Filmpje PTV