29-01-2010                                        SDKK                                                Door: Wilco

Twente wordt het vandaag waar we naar toe gaan. Vorige week is het gebied nog uitgeroepen tot rampgebied vanwege de AT-acties, maar de piraten zijn alweer voltallig in de lucht en nu ook SDKK, oftewel Station Denderende Knetter Knal.

 

Visite

Het weer is niet al te best. Het sneeuwt en de temperatuur ligt rond het vriespunt en ook valt er ijzel. Oftewel gevaarlijk om de weg op te gaan. Ideaal weer om te gaan draaien zonder last van de overheid, zou je denken. Niet dus, deze zender is op de nacht van donderdag op vrijdag aangegaan en vrijdagmorgen al kregen ze bezoek van de gemeente.

 

Dwangsom op mast

Misse boel dus. Over de tent vielen ze niet zozeer omdat die aan de rand van een weiland stond, ver van de bewoonde wereld. Wat dat betreft is de locatie mooi, maar minder mooi vond de gemeente de hoge mast en verzocht die om af te breken voor 6 uur in de avond. De officiële dwangsom zou snel volgen.

 

Zonder dwangsom blijft de zender uit. Je bent maanden bezig dus zo snel laten we ons niet uit het veld slaan. We zien wel, het is even afwachten, maar we verwachten dat het verkassen wordt, was de reactie toen ik er was voor de impressie.

 

Zendinstallatie

De mast staat midden in het weiland op een hoogte van 65 meter met bovenin 4 breedbanders. Daarnaast staat in een aanhanger de zender, goed voor een vermogen van 2 kW. Het vermogen komt uit een Elenos T2000 met een DB-stuurzender.

 

Binnen is het warmer dan buiten en dat ze het binnen in de tent warm kunnen krijgen komt  door drie grote warmtekanonnen die gereed staan om de kou de baas te blijven. Vermogen genoeg, want er staat momenteel maar één aan.

 

Studio

De studio ziet er goed uit hoewel ze nog bezig zijn om alles netjes op te bouwen en weg te werken. De studio bevindt zich in een aluminium gelaste bar. Hoewel er veel van vinyl wordt gedraaid vanaf 2 Skytec spelers (TEC3010) is er ook een dual CD-speler aanwezig ook van Skytec, type de TEC2500.

 

Soundprocessing

Het mengpaneel is de overbekende DX-1000 van Behringer. De processing is van het kaliber Behringer met als kopstuk de MDX8000 en daarvoor een Ultrafex EX3200 en een EX-1 als stereoverbreding. De Stereo en RDS zijn van het fabrikaat Patsat.

 

Update:

Maandagmorgen kreeg het station alsnog bezoek van oom agent met een proces verbaal voor de mast, met een rekening van €500. Hiermee was het nog niet klaar 45 minuten later kwam ook weer de gemeente met de prachtige brief, kortom weer een dwangsom.