29-01-2010                                                   SVG                                       Door: Wilco

Een onverwachts bezoekje ga ik af leggen bij de SVG. Ik ben al vaker bij dit station geweest en verwacht dat ze wel een impressie willen.

 

Maar waar zitten ze? De telefoon wordt niet opgenomen dus dan maar een SMS sturen. Dit werkt want ik krijg een telefoontje terug met het adres waar ze zich begeven.

 

Sambal bij, meneel?

We worden doorverwezen naar een voormalig Chinees restaurant. De eigenaren lijken niet te zijn veranderd, maar wel de keuken. Er staan gehaktballen op het menu in plaats van bami of nasi.

 

Voor de gastvrije eigenaren maakt het allemaal niet uit. Dit weekend mocht het station hier gaan uitzenden met echte Hollandse tranentrekkers. En daarmee weet SVG wel raadt. Ze draaien muziek die een ieder kent. Echte meezingers zijn er te horen op de radio.

 

Persoonlijk ben ik wel blij met deze locatie. Ik kan me nog heel goed herinneren dat ze een keer in een weiland stonden vol met wespen, niets voor mij.

 

Apparatuur

Achter in de zaal staat de studio waar het DX-1000 monster staat van Behringer. Kortom het overbekende mengpaneel met links en rechts 2 platenspelers van Skytec, de Tec3020. Dat was het wel want er zijn geen CD-spelers aanwezig.

 

De processing is nog het enige wat voor de zender staat en dit een DSPX-FM.

 

De mast staat een stukje verder. Het is een 45 meter hoge zendmast die mobiel is. Een hogere mast voor dit weekend was wel gewenst maar masten zijn nu een probleem. Zes gepiekte antennes zorgen ervoor dat het signaal de ether in wordt geblazen op de 97.60 MHz.

 

Gehaktballentest

Ik wil het team nog bedanken voor de gezelligheid en voor de gehaktbal die ik verplicht was om te nemen nadat ik deze de vorige keer heb geweigerd. Het was het wachten waard want ze krijgen een dikke 8.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radio Suikerspin uit vroegere dagen