25-2-2010                                                           Club Snorkels                                                   Door: Wilco

Dit weekend weer de Club Snorkels aan de band via 94.5 MHz, maar voordat er ook maar 1 milliwatt wordt uitgezonden zijn wij er al bij.

 

Lang weekendje

Het team is druk bezig met de laatste voorbereidingen voor een lang weekendje zenden, inclusief de vrijdag. Want op donderdagavond om 18:00 uur moet de zender aan en ze hebben nog een paar uur om de studio af te bouwen, de mast neer te zetten en alles te checken.

 

Ach, als het geen 18:00 uur, wordt dan wordt het wel 19:00 uur. Rust kan je redden en het komt allemaal wel goed. Het team heeft al meerdere jaren zendverleden als marathonzender en als ze geen marathon draaien slingeren veel teamleden lekker de plaatjes in eigen studio over de FM-band.

 

Tot nu toe verloopt alles vlekkeloos. De tent staat al en er is één man bezig de studio aan te sluiten met al de apparatuur. Er wordt hier voornamelijk van vinyl gedraaid, maar dat bepaalt de betreffende piraat zelf, dus het kan ook CD of MP3 worden.

 

Apparatuur

Het vinyl wordt gedraaid doormiddel van 2 platenspelers van Reloop de RP-4000M3Ds en de CD’s komen uit een dual speler van Citronic CD-1,2. Tenslotte de MP3-tjes komen vanaf een vernuftig apparaat van Denon de DN-F300 waar je een USB of geheugenkaart in kan steken.

 

Jawel een echte ……

De processing zit achter slot en grendel oftewel de kast is dicht maar het is een Orban-8500. En alles is aangesloten op een mengpaneel van Dateq de GPM 8,3.

 

SMS-stopwatch

De techniek staat voor niets want ze maken gebruik van een computer om de SMS-berichten binnen te laten lopen. Een goede keus want tijdens het praten lijkt de teller van inkomende berichten meer op een stopwatch in seconden. Hier valt gewoon niet tegen te schrijven.

 

Een kijkje bij de mast die op een hoogte staat van 65 meter met erin 6 breedbanders van de 3 sterrenbouwer en een fabrieks koppelbalk. Dit alles functioneert perfect. Er komt bijna geen vermogen terug uit de 10 kW-kast van Elenos, de T10.000. Met als stuurzender een Elenos ETG500-DR die op 515 Watt staat om de eindtrap te voeden.

 

Grote honger

Bij gebrek aan honger ligt het probleem toch echt bij je zelf. Aan de tent staat een snackkar die in de avond de mensen voorziet van de warme hap. En tegen de middag komt de plaatselijke snackbar de bestelling opnemen. Het team heeft behoorlijk trek en de gehaktballen, frikadellen, bamischijven en de kroketten gaan dan ook in hoog tempo de magen in van het team.

 

Is het een alien?

Rare capriolen daar. Maar ondanks dat het barst van de openheid en de gezelligheid heeft het team ook een piraat weten binnen te smokkelen waarvan je denkt: is dit een mens, een alien of een stofzuiger?

 

Deze man schijnt alles naar binnen weten te verorberen tot vliegenvangers aan toe, maar dat niet alleen hij is ook nog bijtgraag.

 

Al-met-al heeft dit team de uitzending probleemloos weten te behalen met veel humor en fun. En tot de volgende keer, maar dan wel die vreselijke man aan de ketting.

 

Filmpje Club Snorkels