08-08-2010                    Studio MP                                                       Door: SPH

Al jaren is deze naam op de radio in Friesland te beluisteren en vele studio’s zijn versleten vanwege de dwangsommen die ze reeds in hun bezit hebben. Maar niet getreurd, veel mensen maken licht werk en bij diverse mensen is er dan ook weer de ruimte om verder te gaan met de o zo mooie hobby van radiopiraterij.

 

Mastje kijken

Afgelopen zaterdag en zondag werd er weer een stukje muziek de ether ingeslingerd en mij werd gevraagd om eens even met de camera langs te komen en uiteraard doen we dat even.

 

Van verre was de mooie nieuw aangekochte mast al te bewonderen en met ruime 30 meter aan zeer robuust staal een prachtig gespierd ding om te zien. In de top hangen 4 omgebouwde Sirio antenne’s die volgens een techneut hun werk voortreffelijk doen.

Zender

De zender die wordt gebruikt is van DB elektronica, type 300. Tijdens de uitzending stond de wattmeter iets voor de 400 Watt en dat is voor Friesland ruim voldoende om een uitzending te verzorgen via de 95.10 MHz.

Apparatuur

De muziek dit keer komt via twee CD-spelers van Sony met als typenaam de CDP XE 35. Normaal wordt er ook gebruik gemaakt van een ruime hoeveelheid vinyl maar vanwege uitgerekte snaren zijn de platenspelers dit weekend maar even niet aangesloten.

Als back-up staat er een computer met OTS DJ voor de niet te vinden platen op cd. Altijd handig als het gezellig druk is in de studio.

 

Processing

Voor de sound die uit de PC en CD komt loopt een kabeltje naar een Dateq LPM 7.2 en vandaar gaat het gestroomlijnd naar de soundprocessing die bestaat uit een Ultramizer en een Triple C. Om vandaar uit naar een Katruud 8 x sample stereo te gaan. Voor de RDS staat er een Pira 32 te werken.

 

Als spraakwondermiddel staat ook hier -net als bij vele piraten in Friesland- een Virtualizer en daar is men zeer tevreden mee. Praten doet men overigens weinig.

De studio is ruim en gezellig en daar kunnen we menig uurtjes in vertoeven. Zoals u op de foto’s kunt zien is ook de draaibar zeer ruim opgezet, iets wat past bij de Friese ruimte.


Miranda en Pyromaan en uiteraard ook de familie die de locatie mogelijk maakt bedankt.