TDR                                                   Door: Wilco

Het zal weer los gaan dit weekend. TDR is in de lucht en als ik dat hoor dan denk ik aan spanning en sensatie voor buitenstaanders. Enkel dit team wil maar één ding en dat is draaien.

 

Super-zender

Toch heeft deze uitzending wat speciaals. De zender is een 30 kW monster die ze dit weekend volop en continu willen laten draaien en met de vraag gaat dat goed?

 

Nee, natuurlijk niet dat gaat hartstikke fout, en ze doen deze keer ook niet moeilijk over. Geen reservezenders en geen reservemasten deze keer.

 

Hup, vol gas

Wel een hoge mast want deze is namelijk 83 meter met erin 8 geprepareerde antennes die het vermogen van 30 kilowatt aan moeten kunnen maar ook de koppelbalk is verzwaard. Vol gas dus.

 

Gloeiende gloeiende……

Althans dat was de bedoeling, het is duidelijk balen bij het team, de zware T31.000 zender wil niet opstarten en wat ze ook probeerden het lukte niet. Ook via de telefoon lukte het niet om met techneuten het probleem op te lossen. De oorzaak lag in een te hoge gloeispanning maar deze krijgen ze niet naar beneden.

 

Jammer maar tijdelijk wordt een andere zender geplaatst die ook genoeg vermogen levert maar niet het gewenste vermogen van ruim 30 kW.

 

Toch wordt er druk gesleuteld om de doelstelling te halen maar helaas lukt dit niet omdat er geen monteur ter plaatse kan komen vanwege de aankomst van Sinterklaas in Nederland.

 

28 kilowatt

Maar dan komt er zaterdag toch een monteur ter plaatse en hij kan de kast weer aan de band krijgen. Helaas voor korte duur, het vermogen van 31 kW wordt niet gehaald maar wel 28 kW al is het maar een uur.

 

10 kilowatt

Daarna valt de kast weer in storing en is het einde oefening. Het team geeft het op en maakt de marathon af met slechts 10 hele kilowattjes.

 

Ook het AT gaf dit weekend geen kick. Dus geen adrenaline die door je lijf giert, nee alles blijft rustig. De studio is vrij van dwangsommen en zal dat ook blijven.

 

Draadloze koptelefoon?

De plek van de studio is legaal en blijft legaal. Er worden enkel plaatsjes gedraaid en hier staat geen enkele zender, stream of straalverbinding. Ik weet het niet hoe het signaal naar de zender gaat. Misschien een draadloze koptelefoon die bij de buurman wordt opgepikt om vervolgens via een stream elders te worden gebracht om daarna opgestraald te worden?

 

Of via een kabel? Ik weet het niet en wil het ook niet weten. Wij als luisteraar hadden muziek, piratenmuziek en daar gaat het om.

 

Filmpje TDR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl