19-07-2010                                 T.V.D.M.                                Door: Jevan

Voor mijn volgende impressie gaan we naar de polder toe, naar station T.V.D.M, oftewel Tik Van De Meule.

 

Ik werd uitgenodigd door deze heren om is een keer langs te komen. En of ik dan ook een impressie wilde maken. Nou dat kan natuurlijk.

 

Hele week muziekplezier

Het team is maandagmorgen begonnen om 05:00 uur ‘s ochtends en ze gaan door tot vrijdagmorgen 09:00 uur. Dit allemaal via de 95.10 MHz. Langer kan niet, want  daarna moeten ze weer aan het werk.

 

Het team bestaat uit 10 leden. Het is een nieuw station hier in de regio. Ze draaien nu ongeveer 4 maanden en nu maar eens een marathon.

 

Studio

De studioruimte bestaat uit een mooie bouw keet die omgetoverd is tot een mooie en nette studio.

 

Het team draait veel vanaf de computer daarvoor gebruiken ze Virtual-DJ. Het mengpaneel is van het merk Behringer, de DX-1000. Ze gebruiken ook nog 2 CD-spelers van het merk Skytec.  De microfoon is van AKG.

 

Voor de soundprocessing gebruiken deze jongens Breakaway en het klinkt ook super.

 

Mast

De mast bestaat uit 30 meter constructie en daarboven nog ongeveer 20 meter topbuis zodat de totale hoogte uitkomt op zo’n 50 meter. Bovenin de mast hangen 4 semi-breedbanders.

 

Zender

De zender is een RVR-kast die goed is voor 1 kW en de zender laat zijn werk ook wel zien. Rapporten komen overal vandaag. Het team heeft op de gehele maandag al meer als 260 reacties gehad en daar doen ze het natuurlijk ook voor.

 

Ik wil Station T.V.D.M. bedanken voor hun gastvrijheid en voor het drankje natuurlijk.

 

Filmpje TVDM