26-06-2010                             Tovenaars van Salsa Barenco                        Door: Wilco

Na de eerste impressie in Drenthe laat ik EO-verslaggever Peter van Klinken een station in Twente zien en hoe het er daar aan toe gaat.

 

Dit is eigenlijk voor het verschil wel een teleurstelling want eigenlijk lijkt het wel een kopie van de eerste impressie bij station Bosapen. En zeker Peter van Klinken zag helemaal geen verschil. Hij gaat met mij een dagje mee voor een radioverslag over hoe piraten denken over het nieuwe beleid van AT.

 

Lastige vragen

Dat geeft niets maar het zijn wel degelijk verschillende teams en verschillende mensen en ook andere meningen of toch niet? Ik weet het niet, met zijn verslag bemoei ik me eigenlijk niet. Peter stelt goede vragen maar soms ook lastige, maar dat is journalistiek. Objectief blijft hij wel en als hij net zo goed is met het eindverslag als tijdens de interviews kan het een leuke reportage worden.

 

Vaste masten?

Toch is er wel degelijk verschil met waar we net waren. In deze regio zie je namelijk bijna geen vaste masten meer. Daar heeft het mastenbeleid van gemeentes al voor gezorgd. Dus het blijft voor ons een raadsel waarom het AT het dan nog heeft over waarschuwingsbrieven voor vaste masten in Twente in deze nieuwe strijdfase.

 

Pannenkoek

Op het moment dat we aankomen zijn de pannenkoeken net binnen gekomen van het ouderlijke huis. We mogen aanschuiven maar we slaan deze keer over. Wel nuttigen we aangeboden frisdrankje, dat met deze temperaturen al snel verdampt in je keel.

 

Het team waar het allemaal relax toegaat houdt wel van wat gein en vermaak tussendoor. Een groot zwembad staat achter de tent opgesteld om je te verkoelen met deze temperaturen. Enkel, is het water wel schoon?

 

Zwemgier

Zo te zien niet. Het water is troebel en donker van kleur en waar komt het water vandaan? Tja uit de grond vanuit een bron maar hoe komt het water dan zo smerig? Nou dat werd me al snel duidelijk.

 

Het transport van het water was het probleem. En daarom is een giertank gebruikt. Deze zou schoon zijn van binnen, nou duidelijk niet dus. Ach het zijn de dingen die je lang bijblijven en dit team ook en net als ik konden ze er wel om lachen.

 

Ook bij de WC´s gaat het weer mis. Dames maken altijd gretig gebruik van toiletten en op deze locatie midden op een grasland is geen wateraansluiting. Grote tanks zorgen voor het spoelwater, maar ook dat raakt op.

 

Waterballet

Met dezelfde giertank die nu inmiddels wel is doorgespoeld worden de tanks gevuld. Dat gaat met groot geweld waardoor vele liters water door de kracht van de pomp in het wildeweg rondsproeit en over teamleden heen die de dikke slang moeten vasthouden.

 

Na het vullen wordt de rest gebruikt om de weg mee te besproeien om het stof tegen te houden. Natuurlijk is er weer een geintje gepland. Het wachten is op een teamlid dat achter de giertank stond en jawel de waterklep ging vol los. Een natte maar een verkoeling was het resultaat en een applaus.

 

Studio sauna

Ondanks alle humor en fun hebben ze ook nog tijd om platen te draaien op 95.1 MHz en wel in een sauna. De studio bevindt zich in een keet die tegen de tent is aangebouwd, maar met de brandende zon erop en daardoor is het erg heet binnen.

 

Rustig blijven en gewoon platen draaien en dan wel voornamelijk vanaf vinyl met de 2 platenspelers maar ook CD kennen zijn aftrek. Alles aangesloten op een D&R Airmate mengtafel. Als soundprocessing gebruiken ze een DSPX-tra-Fm

 

Hagelnieuwe zender

Buiten de valruimte staat de mast die 55 meter bedraagt met erin 6 semi-breedbandantennes. Aan het einde van de antennekabel staat dan de zender te pronken in een paardentrailer. Met name te pronken want deze zendinstallatie is destijds hagelnieuw gekocht en heeft er nu in totaal 1149 uur opzitten waarvan de eerste 60 uur inbranduren zijn. Het vermogen bedraagt 6 kW.

 

MAD

Inmiddels zit het er op voor Peter maar niet voordat we wat onverwachts hebben geregeld maar wel op verzoek van de piraat zelf. Een interview met de MAD. Voor vele piraten denk ik toch wel een echte piraat zoals het eigenlijk is bedoeld.

 

 Filmpje TVSB