03-12-2010                                                    Tukker Team                          Door: Wilco

Voor de laatste zit Tukker Team aan de band of zijn het allemaal fabels? We gaan een kijkje nemen bij dit station en bekijken de bijzondere studio.

 

Al meerdere keren ben ik op bezoek geweest bij dit gastvrije station met met humor, veel humor. Woensdag is het station rond de klok van 18:00 met zijn uitzending begonnen en ze gaan door tot vrijdagnacht en dan neemt een ander het over.

 

Stekker eruit?

Maar voorlopig klinkt er nog muziek door de ether, al zijn het wel de laatste uurtjes voordat de stekker er uit gaat. Voor een lange tijd of misschien wel voor altijd?

 

Velen kennen dit station. Of van horen zeggen, maar waarschijnlijk heb je zelf met eigen oren wel eens naar Tukker Team geluisterd. Mediaschuw was dit station absoluut niet, want meerdere keren gaven ze hun mening over het piratenbeleid. Ook wij zijn er vaak geweest voor impressies.

 

Toch gooien ze de handdoek in de ring en houden ze uitverkoop. Veel dingen zijn al verkocht waaronder de masten waar ze er 3 in bezit hebben. Geen kleine masten, want één gaat zelf tot over de 113 meter.

 

Alles gaat weg maar de masten moeten nog worden opgehaald. De zendmast waar ze nu mee zitten gaat morgen op transport en ook de hoge vaste mast is onder de hamer gegaan en wordt binnenkort opgehaald.

 

Minder tijd

Je zult denken het beleid van AT de reden is, maar nee. Het team wordt ouder en krijgt steeds minder tijd voor de mooie hobby. Ook de gemeente werkt niet erg mee. De prachtige studio die nog maar net staat, moet nu al van pennenlikkende ambtenaren worden opgeruimd. Ze hebben wel een andere locatie kunnen krijgen maar gezien de verdere perikelen is het mooi geweest.

 

Toch wordt niet alles verkocht. Je weet tenslotte maar nooit maar. In elk geval kan een vaste uitzenddag niet meer en dat willen ze ook niet meer. “Einde van ons tijdperk en ik kan wel zeggen een mooi tijdperk,” is hun reactie.

 

Mooie studio

Jammer is het wel en zeker als je de nieuwe studio bekijkt. Dit is een oud strandpaviljoen waar nu Tukker Team in zit. Eigenlijk zijn het 2 bouwunits aan elkaar maar van binnen zie je daar niets van terug. Het lijkt wel een prachtig mooi gezellig bruin café.

 

Buiten dat ze piraat zijn hebben ze ook kijk op binnenhuis-architectuur. De keet was helemaal leeg zonder aankleding. Het is dit team wel toevertrouwd om van een bouwkeet wat moois te maken.

 

Zender

Ook het zenderhok is een bijzonder plaatje. Compleet geacclimatiseerd staat een oude R&S-kast op 9 kW te blazen. Het signaal gaat naar de hoge antennemast die over de 80 meter is met erin 6 breedbandantennes.

 

Apparatuur

Ook het materiaal in de studio is van goede kwaliteit zoals we eerder beschreven in vorige impressies. We zien ondermeer een mengpaneel van D&R Airomate, 2 platenspelers van Technics SL1200-mk2 en een dual CD-speler van Denon D6000. En de processing een Omnia 6.

 

Tot besluit

Jammer is het zeker maar niets is zo onzeker als een piraat die zegt: we stoppen ermee. Maar dat er veel minder uitzendingen komen dat is wel zeker, want zonder mast geen uitzending.

 

Filmpje Tukker Team

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl