11-09-2009                                        Uniek                                     Door: Jevan

Voor mijn volgende impressie ga naar Staphorst toe, waar de mannen van de radio Uniek een lange marathon houden. Ze zijn begonnen op woensdag 8 september en gingen door tot zaterdagavond 11 september 22.00 uur.

 

Mast

De mast was van een mooie lengte van 45 meter die iets verder op stond. En daarnaast stond een zender van 5 kW die zijn vermogen goed gaf.

 

Studio

Ook de studio hadden deze mannen het goed voor elkaar. Achter de tent stonden een paar units die omgetoverd waren tot studiocomplex.

 

In de studio stonden computers om muziek van af te draaien en om de SMS-jes te ontvangen. Er werd bij dit station veel nieuwe muziek gedraaid van MP3 daar voor hadden ze het softwareprogamma BPM Studio.

 

Het mengpaneel was van het merk D&R Clubmate en voor de CD’s werd een JB-systems gebruikt. De microfoon was een Behringer C1 en daarvoor stond voor een Alesis voor de galm en spraak.

 

Soundprocessing

Voor de sound hadden de mannen een prachtig apparaat staan, de analoge Orban 8100-a1 en de uitbreidingset  XT2. Daarvoor stond nog een Orban stereoverbreder en de RDS was van het merk Katruud.

 

Optredens

Ook bij dit legale tentfeest mochten artiesten niet ontbreken. Zaterdagavond (toen ik er was) waren er spetterende optredens van Henk Wijngaard, Renate Robben en Harten 10, die ook een nummer voor Uniek zelf hebben gemaakt.

 

Ik wil de heren van Uniek bedanken voor de gastvrijheid en voor het geweldige feest en tot volgend jaar maar weer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdagmiddag in de tent