VRA           15-10-2010                                   Door: Bram Lurvink

Dit keer een impressie van een gewone uitzending van VRA uit de Achterhoek die bekend staan om hun jaarlijkse marathonuitzending waarvan de opbrengst gaat naar de kinderafdeling van het Slingeland Ziekenhuis.

 

Nu staat er op hun website te lezen dat ze zomaar een dag on-air zijn. Gezellig samen platen draaien is het motto. Een keer per jaar een marathon is toch niet vaak genoeg. Vandaar dat dit team een aantal keren per jaar vaker gaat draaien.

 

Camping-opstelling

‘’Dit is hem dan de VRA met de camping-opstelling’’ zo stond in een sms naar mij. Dat wekt toch enige nieuwsgierigheid. Omdat ik die avond nog een gaatje over had en de auto nog naast het huis stond, zijn we toch maar even naar de studio gereden en een kleine impressie gemaakt

 

Draaifornuis

Ja ,ook ditmaal stond het bekende blauwe draaifornuis weer op locatie, waar vandaan de plaatjes gedraaid werden. Jan-Willem bij uitstek de antenne specialist liet me nog een blik werpen achter in het draaifornuis.

 

Opvallend details was de eigen gebouwde schakeling voor de faderstart. Voor alle duidelijkheid, elk afspeelapparaat kun dus gestart worden door middel van het openen van de schuif.

 

Mast

De mast dit keer was een hoogwerker met daarin een toppijp met 2 gepiekte rosjes van hun eigen antennebouwer JW. Deze deden hun werk goed en dat was goed te vernemen aan de reacties die uit verschillende kanten van de streek kwamen. De mast stond op een hoogte van 25 meter.

 

De zender, een Elenos T2000, stond rustig op 1500 Watt te draaien. Meer vermogen gaf inslag in de studio, zo vertelden ze.  

 

Apparatuur

De studioapparatuur bestaat uit een JB Systems Pro mengpaneel, en van dat merk is ook een dubbele CD-speler. Allemaal hetzelfde als bij de vorige impressie van 2 augustus 2009.

 

Soundprocessing

Ook de soundprocessing had geen verandering ondergaan. De Warsanis was weer present om het geluid te bepalen, met als voorset de Ultrafex Pro.

 

Als laatste wil ik de heren graag bedanken voor de gastvrijheid. Het was een erg gezellig avondje met de mede regio-piraten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl