05-06-2010                                        WCS                                                  Door: Wilco

We reizen van Twente naar Salland en wel naar WCS, Weekend Combinatie Salland.

 

Dat het druk is op de band weten ze, maar deze marathonuitzending is eenmaal gepland. Dat is nu even geen zorg. De zorg is om even bij te komen van de vrijdagavond. Maar ook te genieten van hoe het materiaal wegdraait. Het valt ze niet tegen voor de eerste keer.

 

Eerste keer

Het team komt rustig over, maar is erg enthousiast om alles te laten zien. Ik noem het een goede en gezonde motivatie, kortom een sterke drijfveer om te kunnen zenden. Ze draaien de eerste keer een marathon maar het is niet de eerste keer dat het team aan de band zit. Ze draaien een paar keer in de maand op een vaste locatie. Nu zitten ze op neutraal terrein.

 

Lekker achteraf bij een woonhuis hebben ze de schuur leeggehaald en met de hogedruk reiniger alles schoongespoten en daar de studio in ondergebracht. Het lijkt wel een deal: jullie maken alles schoon en in ruil mag je er een weekend draaien.

 

Bijzondere mast

De mast is een plaatje. Niet eens zozeer de mast maar hoe hij gebruikt wordt. Het is een oude ladderwagen van de brandweer om bovenin 2 semi-eigenbouw breedbanders in te hangen op een hoogte van 43 meter.

 

Zendapparatuur

Na een tijd bij deze prachtige wagen te hebben gekeken, zelfs onder de motorkap, en achter het stuur te hebben gezeten gaan we naar de zender die er naast staat. De zender hebben ze gezamenlijk aangeschaft voor deze uitzending. Deze geeft als eindvermogen zo’n 800Watt. Het is een RVR VJ1000 met als stuurzender een Elenos LC40.

 

 

Studio

De studio staat in de schuur waar het een stuk koeler is. Hier wordt zowel met vinyl als CD’s gedraaid. De zwarte schijven gaan op 2 spelers van Konig KN-TT10 en de zilveren schijven gaan in een HQ Power dual speler Alles aan gesloten op een Behringer 1622Fx mengpaneel.

 

Soundprocessing

De processing is even simpel als complex, maar mooi en ik moet zeggen het klinkt goed. De combinatie van software en hardware gaat niet altijd goed maar dit werkt wel. Als leveler gebruiken ze een Behringer Multicom met daarachter het softwareprogramma MultiMax om vervolgens het geluid weer te limiten met van een AEV professionele limiter.

 

Er staat nog een equalizer tussen maar deze staat uit. De stereocoder is ook van het merk AEV maar hiervan is het typenummer onbekend.