03-12-2010                     Waailappen  Team                   Door: Gerrit 

Vrijdagavond maar eens vervoer geregeld om in Ruinen te komen. Even kijken bij de Waailappen, die ook een keer te gast waren bij een marathonuitzending in Meppel.

 

Maar eens kijken hoe ze het in hun thuishonk doen. We maken er een mini-impressie van.

 

Opbouw

Donderdag 2 december is het hele gebeuren opgebouwd en alles ging voorspoedig. Ik zag dat de eerste berichtjes al om 17:30 uur binnen kwamen. Dus het spul stond mooi op tijd aan de band.

 

Etalage

Deze keer geen tent, keet of caravan, maar de platen werden gedraaid in een lokale bruine kroeg midden in hartje van Ruinen. Wanneer je voor het kroegje langs wandelde of reed keek je degene die achter de knopjes zit zo in z'n nek. Dus geen verstoppertje-gedoe, maar de piraat stond zelfs in de etalage. 

 

Stralen

Hier moesten we een stukje voor rijden om een paar foto's te kunnen schieten. Aangezien de paal niet midden in Ruinen paste hebben ze hem maar een paar kilometer verderop neergezet. Straalsetje erbij en viola. Ze hadden een leuk setje staan.

 

Zendertje

Het setje bestond uit een Suono-stuurzender, een Elenos T1200 tussentrap, die ongeveer 850 watjes de eindtrap instuurde. En dat was ook een Elenosje   met typenummer T12000. Hij stond ook rustig die 12 kW de antennes in te sturen. En er kwam geen vermogen terug. De SWR-meter lag dood in de hoek. Dik voor elkaar.

 

Mast

Dit was een oude bekende. Ik ben hem vaker tegen gekomen. Een prachtig ding die 22 ton weegt en in-no-time over de 80 meter rechtop staat. Er zaten 6 stokjes bovenin die het vermogen over Nederland (en een stukje Duitsland) heen moesten blazen.

 

Apparatuur

Als basis stond er een mooie Dateq Apollo met daarop aangesloten 2 Sony CD-spelers en één platenspeler stond er maar. Een DAP T-3000 met een banaantje aan het eind van z'n arm. Raar trouwens. Eén platenspeler? Op één been kun je toch ook niet lopen? Ook werd er muziek van de pc gedraaid met BPM Studio. En natuurlijk een ledbalkje.

 

Processing

Tja, wat moet ik hier nou van zeggen? Luid, luid, luid. Tjonge wat hard. Een heel eigen geluidje. Er stond maar 1 kastje tussen het mengpaneel en de zender en dat was.........

 

Het zendkastje en soundprocessing waren goed ingeregeld, want ze zijn gemeten door iemand met een analyser en alles was perfect. De Waailappen staan zelfs op de derde plaats qua schoon signaal van de tot nu gemeten piraten. Netjes jongens.

 

De ballen

Natuurlijk moest de gehaktbal er in Ruinen ook aan geloven. En, echt waar, een top ding. Belachelijk groot en erg lekker. Die mensen kunnen rijk worden door het recept te verkopen. Maar de uitbater meldde dat dit recept een groot geheim blijft.

 

Ruis

Toen ik zaterdagmiddag live de foto's aan het maken was hoorden we in de studio c.q. eetcafé zomaar ruis. De zender sprong uit de lucht, midden tijdens een presentatie. En dan actie. Een paar man in de auto. De telefoons beginnen overal te rammelen.

 

Een regiopiraat zette binnen 10 minuten zijn zender aan om de luisteraars in de buurt in ieder geval te voorzien van muziek. En een half uurtje later stond de Italiaan alweer te blazen. Een kleine technische storing.

 

Tot slot

Kortom een geslaagde uitzending die tot maandagmiddag duurde. Zo’n vier dagen muziekplezier op 95.1 MHz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl