04-05-2010                                                        Wesley Radio                                                   Door:  Wilco

Je hebt vakantie, het weer is koud en wat ga je dan doen? Juist platen draaien voor de luisteraars! Zo ook dit station Wesley Radio.

 

Family radio

Een jong station maar noem het geen station dat niet weet wat het doet. Nee, deze piraat neemt deel aan de bekende zender Family radio die momenteel de handdoek in de ring heeft gegooid maar hoelang die handdoek daar blijft liggen is altijd maar de vraag bij piraten.

 

En tijdje geleden sprak ik dit station voor een impressie maar ik had geen adres gekregen, dus we wagen er een SMS aan. Niet veel later ging de telefoon en ik besluit om de schoenen aan te doen en richting dit station te gaan.

 

Aangekomen in de straat -want ze zitten in een woonwijk- lijkt het stil. Ik zie wel veel strakke ronde masten staan er, maar nergens een antenne erin.  Het lijkt echt wel 4 mei met de vlaggen halfstok. Een eindje verder zien we dan toch een ronde paal staan met wel antennes erin, bingo.

 

Paplepel

Achter in de tuin staat de mooie studio waar Wesley Radio zich huisvest, maar op het moment zit vader achter de draaitafels en die is het ook nog niet verleerd. Nee hij heeft de muziek er met de paplepel ingegoten bij zijn zoon en al bij de eerste hap was het raak.

 

Hondekop

Wesley Radio is geen onbekende in radioland hoewel hij jong is maakte hij al vroeg deel aan het team van Family radio. Sinds enige tijd heeft hij het domein overgenomen van zijn vader. Vol trots laat hij zijn mast zien van 26,5 meter met erin 2 hondekop-antennes zoals ze die ook wel eens noemen. Het is eigenbouw wat ook het koppelbalk is.

 

Vijf provincies

Dat eigenbouw per definitie niet minder hoeft te wezen dan fabrieks, is volgens mij ook wel te horen. De verzoekjes komen uit 5 provincies vandaan, Groningen, Drenthe, Friesland, Gelderland en Overijssel. En alles met een vermogen van 750 Watt. Al stond vanmorgen  de meter nog op 1kW maar de stroom is nog niet helemaal voor elkaar.

 

Vanmorgen is het station dus begonnen nadat  station Vroeg bij de Pinken uitschakelde die weer frequentie van de Denappel overnam. Wat velen niet wisten is dat dit station vanuit dezelfde studio draaide. In elk geval Wesey Radio gaat door tot in de late uurtjes.

 

Zendapparatuur…..

De zender staat naast de studio en alles is van RVR. De stuurzender is een TEX20 en de eindtrap een VJ1000 met een 3CX800buis erin.

 

…..en de studio-apparatuur

De studio zelf is voorzien van de meeste muziekgemakken. Twee platenspelers van Akiyama type DX-303 voor het vinyl en 2 losse CD-spelers voor de CD’s, en alles aangesloten op een Jb Systems Pro serie mengtafel waarvan het type me niet bekend is.

 

Soundprocessing

Processing komt uit het digitale doosje namelijk een computer die is voorzien van Break-Away en Airomate voor de stereo en RDS.

 

Bedankt voor de sapjes en de aangeboden hamburgers maar helaas ben ik vanavond zelf de kok.

 

Filmpje Wesley Radio