10-09-2010                                                    Winchester                             Door: Wilco

Nadat we vrijdagmiddag de auto van de garage hebben afgehaald waar de vele afkeurpunten zijn gerepareerd wordt het tijd voor een proefrit, en wel naar een piraat uiteraard.

 

We blijven in de buurt want stel je voor dat de auto het over de grens van Ommen net begeeft, dat wil je niet. Genoeg gezeurd over mijn prachtige auto, we zijn bij Winchester Radio op bezoek en ze draaien op de 94.50 MHz een programma.

 

Een prachtige locatie, achteraf bij een klein dorpje. Het station bevindt zich in een schuur van een boerderij.

 

Mast

Tussen de bomen staat de mast opgesteld met een hoogte van 52 meter, al wil de mast nog hoger, maar dat hoeft niet. Het signaal brengt de boodschap goed door met de vier breedbandantennes.

 

Dame

Dit team draait wel vaker, zowel een gewoon programma als een marathon uitzending. Al hebben ze deze keer veel dingen veranderd. De eigenbouw CX is aan de kant geschoven en er staat nu een slanke Italiaanse dame, een Elenos die 10 kW kan leveren.

 

Kan leveren, want de meter staat krap op 8 kW. Niet omdat de eindtrap niet meer kan geven maar omdat de tussentrap onvoldoende kan leveren voor de eindtrap. Dit probleem wordt opgelost maar wel als de luisteraars voor het grote deel op één oor liggen, ’s nachts dus.

 

Helli wat?

De zender en de tussentrap zijn een merk die je niet vaak ziet: het Merk Hellenic klinkt mij niet bekend in de oren in elk geval. Via Google kom ik uit op Grieks fabricaat.

 

Verder heeft het station eigenlijk voor het eerst totaal geen problemen gekend tijdens de opbouw en tot nu toe tijdens de uitzending.

 

Vinyl only

Vinyl daar is het team gek op. De vele platen staan er dan ook netjes op gesteld en een CD-speler is helemaal niet aanwezig. De ronde schijven worden afgespeeld vanaf 2 US Blaster USB 7360 draaitafels met er tussenin een Dateq Apollo mengpaneel.

 

De processing klinkt goed en komt vanaf het software programma Break-Away.

 

Filmpje Winchester