07-03-2010                                        De Witte Vink                                               Door: Wilco

Het heeft even geduurd maar vanwege drukke werkzaamheden is het er niet tot gekomen om een impressie te schrijven.

 

Een kijkje in de buurt kost de minste tijd en we gaan naar de zender Witte Vink. Een station dat vaker marathons draait en nooit zonder problemen. Dit is editie nummer 4.

 

Technische problemen

Het zal Witte Vink ook niet zijn dat ze deze keer problemen hebben. Nee, niet met de heren van hogere hand maar zoals in de meest gevallen gaat het om technische problemen.

 

Bij de start ging het al niet goed. De stuurzender functioneerde niet meer en ook de tussentrap hield ermee op. Een andere stuurzender moest er komen en ook een andere tussentrap waar de Mosfet af lag.

 

Hallo buurman

Gelukkig is het team vroeg begonnen en wel donderdagavond iets na 9 uur in de avond en de bedoeling is dat ze door gaan tot zondagnacht. Op naar de buren, die hadden nog wel een sturing liggen van Suono. Die sturing was voldoende om de zware eindtrap van 5 kW te voeden.

 

Gaat het nu dan wel goed?

Jazeker tot zaterdagnacht. Toen hield de sturing ermee op maar gelukkig was dit door een reset verholpen. Waarom ze elke keer de pech hebben is onduidelijk. Alles lijkt van goede kwaliteit.

 

De 65 meter hoge zendmast met erin 6 breedband antennes doen in elk geval wel hun werk. Meldingen van grote afstand komen binnen.

 

Paardjes kijken

Een kijkje in de studio leert ons dat de paarden naar buiten zijn vertrokken. De stal maakt dit weekend plaats voor een uitzending. Een deken over de paarden en een hok vol met stro, ach de beesten lijken het wel prima te vinden al die aandacht. En ze komen dan ook in alle rust naar je toe.

 

Soundprocessing

De processing is wat anders dan de vorige keren waar toen de voorloper van de Omnia er stond. Nu is het voornamelijk Behringer wat erachter staat. Het klinkt prima behalve als er wat harde platen voorbij komen want dan heeft de processing het even moeilijk.

 

Als kopstuk staat een DSP8000 met een tubecomposer T1952 voor wat extra warmte in het geluid en als leveler 2 keer een Composer MDX2600. Verder nog een UltraFex EX3200. Voor een beetje echo in de spraak wordt een Dap Audio DSP2448 MKII gebruikt.

 

Overige apparatuur

Alle toeters en bellen komen vanaf het mengpaneel DX-1000 van Behringer met links en rechts 2 platenspelers van Jay-Tec,de DJT-20. En natuurlijk een CD-speler voor de piraat die het liefst vanaf de zilveren schijfjes draait. Hier staat een dual speler van Citronic, de CDN 1,2.

 

Na een bak goede koffie van de meest onervaren koffiezetter te hebben gedronken, gaan we weer huiswaarts.