30-12-2011                                                        3D-team                                             Door: Wilco

Het is 30 december, met een dag vertraging ga ik naar Friesland. Een dag later vanwege de vele piraten die een brief hebben ontvangen waardoor er te weinig aanvragen overbleven. Nu zijn er 3 in totaal waarvan ik één ben kwijtgeraakt.

 

Bootje

Als eerste zijn we bij het 3D-team waar ik altijd goede herinneringen aan heb overgehouden en waar je altijd welkom bent. Net als andere jaren zit het team niet in een schuur of wat dan ook. Nee dit is optimaal piraten genieten want ze zenden namelijk uit vanaf een boot. Dit keer en oude Woonark die voor een symbolisch bedrag van 1 euro is gekocht.

 

Bij binnenkomst wordt ons een bak koffie aangeboden wat na een lange rit bijzonder smaakt We zitten op het water en deze boot is niet erg stabiel te noemen waardoor hij behoorlijk heen en weer schommelt. De koffie gaat er in tussen in als een zware Irish Coffee, even wennen dus in de benen.

 

Aan wal

Veelal wordt er uitgezonden midden op het meer, maar omdat deze schuit geen motor heeft is hij aangewezen op een sleper en verankeren op het meer is nu geen optie, dus we blijven aan de wal. Al gaat de boot zaterdag naar de haven om oud en nieuw in te luiden.

 

FM 106.80 MHz is de frequentie maar de mast staat elders, want helaas heeft deze boot niet echt de mogelijkheid om die te plaatsen. Vanwege de harde wind is de hoogte 5 meter lager dan het maximum en staat de mast op 35 meter met erin 6CTE breedband antennes.

 

Zender

Het vermogen uit een RVR PJ100M eindtrap bedraagt 1000 Watt met als stuurzender een Prais 394.

 

Achter in de schuit bevindt zich de studio en er staat een houtkachel die het wel erg goed doet, zweten dus. Terwijl de hond zich erg prettig lijkt te voelen door de warmte en ook door al de aandacht.

 

Muziekbronnen

Vinyl draaien is de hoofdtaak van dit station maar ook van MP3 is geen probleem. De tekst op het scherm met de vele verzoekjes is mij in cryptotaal. We doen een poging om dit te lezen maar veelal is dit niet te ontcijferen. Heerlijk deze cultuurverschillen, al is Fries een echte taal.

 

Vinyl wordt gedraaid vanaf 2 platenspelers van Reloop de RP400mkIII en de MP3’s komen uit het programma BPM. Het mengpaneel is een Dateq Apollo.

 

Op oudejaarsdag wordt de schuit versleept naar de hoofdkade waar om 20:00 uur de uitzending wordt gestaakt. Overdag staat daar een giertank rechtop, net als Kachel FM (OV) waarin het vreugdevuur wordt ontstoken.

 

Filmpje 3D Team

 

 

 

Het betreden van de boot, let op de afstap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl