21-05-2011                                                                        A&S                                                      Door: Wilco

De agenda stond een keer leeg dit weekend maar zaterdagochtend komen er alsnog 2 impressieverzoeken binnen. Eén in het zuiden en ééntje in het noorden van me. We gaan naar het noorden en wel naar de A&S.

 

We komen in de buurt van de ambassade waar piraten onschendbaar zijn, althans dat vind ik. Helaas denkt AT daar iets anders over. Kortom ook dit station heeft één van de vele pamfletten mogen ontvangen die afgelopen tijd flink zijn uitgedeeld. Behalve vorige week, misschien dat het papier op was.

 

Vonnis

A&S was de laatste piraat in dit dorp die nog geen brief had gekregen. De hoop dat Sinterklaas ofwel AT hem zou vergeten ging niet op. Ook deze infobrief hakt er een beetje in. Als een soort vonnis voelt het, maar de zender gaat nog wel even aan nu het nog kan.

 

Om het risico te beperken kan je ook kiezen om korter aan de band te gaan zitten. Of dat hier geldt, weet ik niet maar de zender die rond 2 uur in de middag aanstaat, gaat vroeg in de avond weer uit.

 

Airco

Het is warm buiten maar daar merk je in de studio helemaal niets van. “Comfort daar houd ik wel van, en knooien daar heb ik geen zin meer in,” is de reactie van deze piraat. Een airco staat er daarom te blazen voor een optimaal klimaat voor de DJ en de zender die in de studio zelf staat.

 

We gaan eens een kijkje nemen bij de mast die 38 meter hoog is. Een mooi exemplaar al lijkt het met al die tooilijnen wel een MW-antenne, maar het heeft zijn charmes. Maar ook de mast heeft gemakken want hij kan compleet automatisch omhoog en omlaag.

 

Eén breedbander

Voor de antenne is gekozen voor een enkele breedbander deze keer, veel is al geprobeerd maar nu is hij overgestapt naar een enkele antenne, maar wel één die 5 kilowatt aan kan. Aan dat vermogen komt A&S niet, want het eindvermogen is maximaal 2 kW uit een Elenos-eindtrap die wordt aangestuurd door een Suono.

 

Zoonlief

Bij een kijkje in de studio valt het direct op dat er wel een heel jong iemand aan het draaien is. “Dit is mijn zoon en hij vindt dat allemaal prachtig,” zegt de hoofdpiraat, terwijl zoonlief de microfoon schuif opengooit om de verzoekjes af te lezen. “Hij was nog maar een paar jaar, toen zat het er al in,” en pa is er maar trots op, en terecht. “Ach, hij heeft dan ook natuurlijk veel leerstof gehad van mij,” vertelt hij lachend.

 

Apparatuur

Het is allemaal vinyl dat er staat en wat wordt afgespeeld met 2 platenspelers van Technics, de Sl1200MK2 met een Dateq LPM7.3 als mengtafel. Een klein stapeltje CD’s ligt in een rack bovenin de studio en af en toe verdwijnt er één in een Numark CD-speler. MP3’s hebben ze er meer van en dat geniet de voorkeur boven CD’s. Het programma BPM wordt ervoor gebruikt.

 

Processing

Het laatste dat we nog niet hebben gezien maar ook lastig is te zien, dat is de processing.

Een Vorsis VP8 staat er als basis met ervoor een Combimaster.

 

Met een gezellige middag én een handvol aanstekers met de zendernaam rijker, verlaat ik dit station om thuis te koken. Ik ben vandaag de kok die spaghetti klaar mag maken terwijl hier de BBQ wordt ontstoken. 

 

Filmpje A&S

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 jaar geleden heb ik deze zaklantaarn laten liggen, hij is er nog en werkend.

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl