28-10-2011  Wilco

APK Team traditioneel uit de lucht gehaald

Voor de klok van 15:00 uur wilde het station beginnen met de verzoekjes voor te lezen maar er was geen signaal meer op de radio.

Gedacht werd aan de eindtrap waar de zekeringen eruit waren gevlogen, omdat de zender niet bij de studio stond zat er niet anders op om naar de zender te gaan.

Daar bleek het mis te zijn, 8 politiebussen en AT waren er aanwezig. Inmiddels waren de wegen afgezet en op dat moment ook geen toegang voor de piraat of wie dan ook.

Ook waren bij de inbeslagname politiehonden meegenomen als voorzorg, deze bleven in de hokken

 

Lomp meegenomen zijn een Suono sturing en een tussentrap en de zware eigenbouw eindtrap met een CX5000 buis goed voor een vermogen van 5Kw, tevens is de straalset verdwenen in de bus van het AT.

De hele operatie duurde nog geen 10 minuten, er is inmiddels een gesprek geweest met het AT die zeer bekwaam overkwamen, maar over inbeslagname is het team allerminst te spreken.

Niet omdat het een inbeslagname was dat kennen we wel maar over hoe het is gelopen, het leken wel of we criminelen waren, ook de grondeigenaren ervaren dit zo, dit leek nergens op.

Inmiddels is in elk geval bekend dat de piraat een boete van 1400 euro tegemoet mag zien en voor 20:00 moest het terrein schoonwezen.

Reden van de inbeslagname zou zijn storing op de het C2000 netwerk waar politie brandweer en ambulances gebruik van maken. Toch blijft het vreemd als deze storing er zou zijn geweest er niet eerder ingegrepen is.

De piraat die alleen deze dag 28-10-2011 wilde draaien heeft het voorgezien gehouden voor deze dag.

 

Filmpje daag AT en politie  Filmpje daag AT en politie

Zender is een archief foto

 

 

 

 

 

 

 

 

Krant 1-11-2011

Geheime zender Vinkenbuurt uit de lucht gehaald

dinsdag 01 november 2011 | 07:00

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
VINKENBUURT - Het Agentschap Telecom heeft onder begeleiding van politie afgelopen vrijdag op een erf aan de Nieuweweg in Vinkenbuurt een geheime zender 'uit de lucht' gehaald en de apparatuur daarvan in beslaggenomen. Gelijktijdig is de 48-jarige eigenaar van de grond, namens de gemeente Ommen, een 'last onder dwangsom' van 2.500 euro per dag aangezegd, zolang de zendmast of de aan de zender gerelateerde opstallen en voertuigen nog op het erf zou blijven staan.

Door de uitzendingen van de inbeslaggenomen zender werd onder andere het C2000 radioverkeer van de politie gestoord. Inmiddels zijn zowel de mast als de hieraan gerelateerde andere opstallen van het betreffende erf door de eigenaar verwijderd. Tegen de 48-jarige inwoner van de gemeente Ommen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Volgens de website etherpiraten.nl betreft het de geheime zender van het A.P.K.-team uit Vinkenbuurt. Volgens de site ging de inbeslagname er dit keer aanzienlijk anders aan toe dan gangbaar. „Dat het hier gaat om een totaal andere aanpak dan dat we gewend waren is wel duidelijk”, meldt de site. „Aanwezig waren 8 politiebussen en meerdere politiehonden. Alle toegangswegen rondom de locatie waren afgezet door de politie.” Volgens politiewoordvoerder Wim Dierkx is dit echter een normale aanpak. „We stuiten hierbij nog wel eens op verzet, dus dan moet je zorgen dat je goed voorbereid bent. Daarom zijn we met acht collega’s gegaan.” Dit keer verliep de inbeslagname volgens Dierkx rustig. „Door het afzetten van de wegen kon er niemand meer bij komen.”

 

® klompenboer.nl