18-02-2011                                                        Alpenjager Team                                            Door:  Wilco

Het Alpenjager Team is weer terug op de radio en bezig met de jaarlijkse marathon. Acht maanden geleden was hun laatste uitzending die bijna wekelijks te horen was. Maar van die regelmatige activiteit is weinig meer over. Het is stil op de radio zo zonder Alpenjager.

 

Foetsie

Ook stil na deze rustperiode is de telefoon. Acht maanden op ‘uit’ was te lang voor de sim-kaart, waardoor het toestel niet meer werkte en ook het bekende GSM-nummer was verloren. Een ander nummer dus.

 

Dinsdag is het team al begonnen met de opbouw in een lege aardappelschuur waar een tent is geplaatst en waar het geluid buiten de loods nagenoeg niet is te horen. Niet dat het zoveel uitmaakt want de locatie is in the middle of nowhere.

 

2 antennes

Donderdag ging de mast omhoog en de bedoeling was dat vroeg in de avond de zender aan zou gaan, maar helaas. Er ging weer wat fout, althans er dreigde wat fout te gaan. Het team had gekozen om 8 zware breedbandantennes in de topbuis van de 80 meter hoge zendmast te hangen. Bij het ophijsen werd het gewicht de buis bijna fataal. Daarom maar terug naar 6 antennes.

 

Hallo hier Noorwegen

Dat 6 antennes het signaal ook bijzonder goed wegpompen is wel te merken aan de vele verzoekjes uit het land, vooral Noord Nederland. Zo noord zelfs dat het signaal nog in Noorwegen was te ontvangen gezien het SMS-bericht van een afzender wiens telefoonnummer met 0047 begon en dat is het landnummer van Noorwegen.

 

Zendertje

Het vermogen is niet extreem maar wel voldoende, namelijk 5 kW staat er uit de 6 breedbanders te blazen en dat komt uit de Prais PR5000. Daarvoor staat een stuurzender van het merk RVR en ertussen nog een de tussentrap, eigenbouw, die de eindtrap voedt.

 

Studio

Een kijkje in de studio laat zien dat er veel van vinyl wordt gedraaid. Een ervaren piraat maakt daar dankbaar gebruik van. En geen vraag was te gek:  covers of eerste versies. Hij wist het antwoord wel, een echte fanaat dus.

 

Het vele vinyl wordt vanaf 2 platenspelers van Citronics gedraaid de DD-2250. Het mengpaneel is van het merk IMG Stageline MMX-834 waar ook de dual CD spelers van zijn.

 

Processing

De processing is categorie heavy en is een BW-Extreme die niet eens zo extreem zwaar staat ingesteld. Prima om urenlang naar te luisteren. En dat hebben we dan ook gedaan.

 

Alpenjager Team heeft zondagavond de lange weekendmarathon beëindigd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gevonden voorwerpen 4 jassen

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl