15-04-2011                                                                        Bende van Twente                                        Door: Wilco

We hebben -volgen s mijn schatting- het interne geheugen bijna vol van de fotocamera omdat ik de flashkaart ben vergeten terug te plaatsen. We zien wel hoeveel foto’s we nog kunnen schieten. In elk geval we gaan naar de Bende van Twente, maar of het echt zo’n bende is?

 

Piekfijn in orde

Dat valt mee, althans geen bende te zien in de ruimte waar ze zich bevinden en ook de studio ziet er prima uit. Het kan haast niet anders, want het is een team dat veel ouder is dan de gemiddelde zendpiraat van deze tijd.

 

Nee van een bende is geen sprake en ook niet bij het team zelf. Het meest gevreesde teamlid is de Stofzuiger maar dat is nu een lekkere wollige teddybeer geworden.

 

Derde editie

Inmiddels is dit de derde editie van de jaarlijkse marathon en net als vorig jaar draaien ze met een LTO L-16 mengpaneel. Alleen staan er nu andere draaitafels in de studio. Het zijn twee Citronic PT-1 spelers, voor de CD’s staat een Dap Audio dual speler en voor de rest wordt er af en toe een geavanceerd MP3 programma gebruikt.

 

Dikke ruissssssss

De mast is nu aan de beurt voor een foto en tijdens de rit er naar toe -omdat de mast niet bij de studio staat- horen we dikke ruis in het signaal. Al snel is het duidelijk wat er aan de hand is. De eindtrap is in de beveiliging geschoten en na een reset is het signaal weer optimaal. Wat de oorzaak hiervan is geweest blijft echter onbekend.

 

Waar zijn de metertjes?

Een mooie zender absoluut, maar hij heeft wel als nadeel dat er weinig technische gegevens leesbaar zijn. Maar een zender moet het gewoon ook doen, zal het motto van de fabrikant zijn geweest. Het merk van de eindtrap is ES en hij kan 10 kW leveren maar staat momenteel op 7 kW. Ze gebruiken een RVR-stuurzender.

 

Soundprocessing

De processing is een DSPX-Mini die behoorlijk hard staat te blazen, maar het kan allemaal nog volgens de technische dienst.

 

Een balletje?

Terug naar de studio werd ik getrakteerd op een gehaktbal. Meestal weiger ik deze dingen maar van het aannemen van deze delicatesse heb ik absoluut geen spijt. Niet alleen ik maar velen delen deze mening.

 

Super, grandioos…….

Het is een supertoppertje, samen met destijds de bal bij KWW komen ze op een gedeelte eerste plaats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl