19-05-2011                             Bermsluiper met de kleine kannibaal             Door: Gup

Op 19 mei was het zover: de kleine kannibaal ging samen met de bermsluiper een weekendje draaien vanuit Zuidoost-Drenthe via de 96.50 in stereo en RDS. Mijn excuses voor het laat online zetten i.v.m kuren camera.

 

Mast

De mast van dit team was een buizen kantelmast goed voor een hoogte van 25 meter. In de mast hingen 2 zelfbouw rondstralers van de bekende bouwer die het signaal moesten verspreiden en dat deden ze.

 

De zender die gebruikt werd was een oud type van RVR die mooi rustig op 1500 Watt stond te draaien. Als stuurzender stond er een Suono esva 30. Ondanks dit miniatuurvermogen stond de telefoon flink te rinkelen. Er werden flinke afstanden behaald tot bovenin Groningen en richting Zwolle.

 

Soundproccesing

De soundprocessing was in dit geval een geleend kastje met een goed geluid. De bekende DSPX-mini se met daarvoor een Symetrix 422 als leveler en om het af te maken een RDS- 2000 systeem. Dit alles klonk prima en werkte naar behoren.

 

Het mengpaneel was een overbekende DX-1000 en er werd veel van CD gedraaid waarvoor een dubbele CD-speler was geïnstalleerd. De computer werd gebruikt om de vele verzoekjes te draaien met soms een plaatje vinyl er tussendoor. Daarvoor stonden er 2 pickupjes geïnstalleerd.

 

Studio

De studio was ruim opgezet met achterin het draaigedeelte en voorin een drankjesbar om het zo maar te noemen. Het was goed gezellig in de studio en er stond ook een mooie stamtafel maar omdat het binnen zo warm was werd er al gauw een kleinere versie buiten de studio gezet.

 

Alles was netjes voor elkaar in de studio met hier en daar wat reclame en versiering.

 

Ik wil het station bedankt voor de gezelligheid en de aangeboden sapjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl