15-02-2011              Black Light Radio                             Door: station zelf

Station Black Light Radio uit Zuidoost-Drenthe had onlangs de laatste uitzending en stuurde daarom zelf enkele foto’s in. Zo kan het natuurlijk ook.

 

Apparatuur

Het station draaide vanuit een mooie vaste studio. De apparatuur bestond uit 2 platenspelers, 2 CD-spelers en een computer voor de MP3-tjes. Dat alles stond netjes opgesteld en weggewerkt in een mooi en groot studiomeubel.

 

Het spraakgebeuren was vrij uitgebreid. Twee microfoons stonden  opgesteld en ook kon deze muziekzender telefoontjes live in de uitzending halen.

 

Processing

De soundprocessing was volgens eigen zeggen simpel, maar klonk gewoon goed. Dat kan ook niet anders want het gaat hier om de befaamde Behering broacast-keten.

 

Met in volgorde van opkomst de Composer, de bekende Combinator MDX-8000 en een Edison voor de stereoverbreding.  Stereo en RDS kwamnen uit de Pira-32.

 

Zender

Tenslotte nog de zender die het signaal van Black Light Radio de afgelopen tijd verspreidde. Het ging om een RVR PTX-30 als sturing met een Prais PR1000 als eindtrap, goed voor ongeveer 1 kW aan zendenergie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl