28-01-2011                                                                        Bluffer FM                                         Door:  Wilco

Na een tijdje afwezigheid gaan we weer eens op pad om impressies te maken. Het zonnetje schijnt en het maantje lacht. Kortom een mooie dag om eens Twente te gaan bezoeken.

 

Het signaal van dit station is prima in Ommen maar het geluid hapert af en toe. Of ze zitten met een stream die  buffert of het is de straalverbinding, of het is Break-away?

 

Bluffer FM is waar we zijn en waar we vorig jaar ook al een bezoekje hebben gebracht maar het ziet er deze keer heel anders uit. Het team is nagenoeg hetzelfde gebleven.

 

Oorzaak?

Eerst maar eens de vraag over het geluid:  wat daar mis mee is. En inderdaad het is Break-Away, maar niet de veroorzaker. Gelukkig is de technische man in de studio en die heeft de oorzaak snel gevonden. Een simpel probleem, tijdens het voorafluisteren van de platen is per ongeluk de knop mono ingedrukt. Nadat deze weer op stereo stond, klonk alles als vanouds.

 

ABS? ABS wat?

Ondanks dat het signaal prima is, is het vermogen niet extreem, namelijk 1600 Watt uit een ABS-eindtrap waar overigens nooit van heb gehoord. Deze eindtrap is compleet Fet-aangedreven.

 

Helaas haalt deze eindtrap niet het vermogen wat hij zou moeten leveren, namelijk 2000 Watt. Dit komt omdat de sturing, een RVR MOD TEX20, niet voldoende vermogen hiervoor levert.

 

Mastje

De grote veroorzaker van het prima signaal staat 100 meter verderop waar de mast van 70 meter hoog staat, met erin 6 Veenstra-antennes.

 

Tijd om het podium van de piraat te betreden en dat bevindt zich in een lange tent. Alles staat zoals het hoort bij elkaar, maar helaas is het niet altijd mogelijk om mast, zender en studio bij elkaar te hebben vanwege het beleid van AT.

 

Apparatuur

Vinyl en Twente horen uiteraard bij elkaar en de platen verschijnen dan ook in grote getale op de 2 Citronic spelers van het type PD-45. Maar ook het zilveren spul is geen enkel probleem en dit verdwijnt dan in de lade van de Denon DN-D4500 dual CD-speler. Uiteraard niet zonder een mengpaneel en dat is in dit geval een oudje van Dateq de LPM 7.2.

 

Tijd om naar een ander spektakel te gaan. Bluffer FM draait nog wel even door. Ze zijn donderdagavond rond 20.00 uur begonnen en het zendertje gaat uit -als alles meezit- maandagmorgen. 

 

Update:

Maandag is niet gehaald, zaterdag was er al politie in de tent en zondag AT met de mededeling dat alles opgeruimd moest worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl