20-08-2011                                                                       Brom en Ruis                                     Door: Wilco

De eerste impressie die ik vandaag wilde afleggen is mislukt omdat ik een afslag te vroeg heb genomen en weer de snelweg ben opgedraaid. Kortom een omrit van bijna 18 kilometer. Nou ja dan gaan we naar de volgende piraat en laten we Odol FM helaas voor gezien, excuus jongens. En taxichauffeur als baan lijkt me geen goed idee.

 

Hekkensluiter

We trekken van het zuiden naar het noorden en gaan op bezoek bij Brom en Ruis, de hekkensluiter van de bouwvakvakantie op de 97.00 MHz. Deze piraat is gelukkig wel goed te vinden en de ruimte waar ze zitten is ruim. Veel ruimer dan je van buiten zou verwachten.

 

Helaas staat de mast niet bij de studio. Deze staat elders en heeft een hoogte van een kleine 65 meter met erin 4 breedbandantennes van de 3-sterrenparade. Het vermogen van 7 kW komt uit een RVR-set.

 

Uit en aan

We gaan niet naar de mast of zender, nee we blijven in de studio al konden we rustig kijken bij de mast en zender. Maar dan gaat de zender uit en dus toch een ritje naar de zender? Nee, want om onverklaarbare reden is de zender er weer binnen 15 seconden. Uit is uit zal je zeggen maar hij doet het weer.

 

Ik heb een beetje mazzel, de betreffende piraat die nu aan het draaien is, draait wel mijn stijl waardoor herinneringen door je bolle boos vliegen. En hoe kan je dat beter ervaren door in zijn platenbakken te kijken? Elke plaat heeft een verhaal en dat is ook het mooie van vinyl.

 

Mixer

En van dat spul staat er genoeg en het wordt afgespeeld door 2 platenspelers van Technics de Sl1210mk2 met er tussenin een mengpaneel die je niet zo vaak ziet bij piraten namelijk, een D&R Discom 3.

 

Het is erg gezellig in de studio eigenlijk te, want de tijd tikt wel door en vandaag is het een impressiedag. Als de tijd op 14:00 uur staat moet ik toch echt gaan, maar niet eerst een buiging te hebben gemaakt naar de processing. Een oudje, een Orban 8100 staat hier te blazen voor het geluid.

 

Volgend jaar maar draaien onder Plak Team, jongens. Het was gezellig en bedankt voor de koffie.

 

Filmpje Brom en Ruis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl