21-02-2011                                                        Buurman en Buurman                                                 Door:  Wilco

Nadat we de puinhoop van het Alpenjager Team van het afgelopen weekend hebben bekeken, gaan we op deze maandagmorgen naar de Buurman en Buurman.

 

Vroeg in de ochtend is het station begonnen met de uitzending, namelijk om 04:30 uur stond de zender al aan op de 95.90 MHz. Dit alles onder het mom:  nu het nog kan. Er zijn 2 opties waardoor het binnenkort wel eens gebeurd kon wezen.

 

Te koop

Niet alleen AT kan roet in het eten gooien door de welbekende brief, maar ook de woning staat te koop. Kortom, dit is één van de laatste uitzendingen van Buurman en Buurman zoals het nu lijkt.

 

Twee jaar geleden was ik voor het laatst bij dit station en intussen is er één en ander veranderd.  Zo is de hele studio omgebouwd, op de plaats waar eerder de bar stond. En is dit jonge station 2 jaar ouder geworden, uiteraard.

 

Mast

De mast zo zien we, is niet zoveel aan veranderd en deze staat nog steeds op een hoogte van 35 meter met erin -ook nog steeds- de 4 Sirio’s antennes.

 

Wel veranderd is het vermogen. De 2 kW-zender is kapot en ze draaien nu met 300 Watt uit een RVR-eindtrap, de PJ300M. De stuurzender is compleet eigenbouw met een BGY33-module als eindtrap.

 

Schoner

Veel minder vermogen, maar de afstanden liegen er niet op. Het gaat mooi, heel mooi.

 

Studio

In de mooie studio wat DUS eerder de bar was, staan nu 2 Technics platenspelers, SL1200MK2 met er tussenin een geleende Dateq Styx mengpaneel. CD’s draaien is hier geen enkel probleem en deze worden in de lade van de Dap Audio 600D geschoven.

 

Processing

Voor de soundprocessing staat er als hoofd een Behringer 8024 met een Composer MDX2600. Daar tussenin ook nog een 2x32 band equalizer  van het merk Dap Audio EQ-3231F. De stereo is van het merk Eurotel, type 0170-RA.

 

Brrrrr

We stoppen de camera weer in de tas en gaan op deze zonnige dag genieten van de zon, al is het toch wel koud.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl