15-10-2011                                                                             Club AT                                               Door: Brouwerpower

Na de Zaroza FM zijn we doorgereden naar Club A.T., oftewel Club Arm en Tevree vanuit Salland.

Vanaf vrijdagmorgen waren ze te beluisteren via de 103.80 MHz in stereo en RDS. Vanuit het antennepark dat op ongeveer 70 meter van de grond hing, werd het signaal door Nederland gestuurd.  

 

Het antennepark bestond uit 4 maal breedband antennes met een daar bijhorende koppelbalk. De antennes waren verbonden met een 1 kilowatt fabriekszender van het merk RVR met daarvoor een RVR blues als stuurzender.

 

Opstartproblemen

Tijdens het opstarten had men enkele problemen. In deze tijd van het jaar zit er veel vocht in de lucht, wat natuurlijk ook in de eindtrap terecht kan komen. Helaas bleek de RVR-eindtrap van 1250 Watt niet tegen vocht te kunnen en moest men het doen met 1 kW zendvermogen uit een andere RVR-eindtrap.

 

Studio

Een kapschuur is speciaal ingericht voor dit marathonweekend. Een paar stukken landbouwplastic maakten de kapschuur tocht- en waterdicht en de kachels konden op de hoogste stand opgestookt worden. Een lekker warm onderkomen was daarmee gecreëerd.

 

De draaibar was een exemplaar van een paar meter lang. Eigenlijk nog een stukje historie dat bij de oude zendlocatie weg komt waar men moest stoppen in verband met ruimtegebrek.

 

Sound

Ik wil nog even een klein stukje wijden aan de sound. Hier stond namelijk geen “all-in-one” soundprocessing maar losse componenten die de sound op een rustige maar toch krachtige manier in de ether bliezen. Vier losse componenten van het merk Behringer zorgden hiervoor.

 

Naam eer aan doen

Club A.T. zou zijn naam niet eer aan doen als het Agentschap Telecom niet even langs zou komen. Dit is dus zaterdagmiddag gebeurd. Het Agentschap heeft foto’s gemaakt van de mast en zendlocatie. Het blijkt dat er afgelopen zaterdag door het A.T. actief is gefotografeerd in de provincie Overijssel.

 

Bedankt voor dit kijkje in de keuken en de drankjes en hopelijk (snel) tot een volgende keer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl