08-08-2011                                                        Dik en Brom en Firma Janna                                      Door: Wilco

De jaren beginnen te tellen, na twee zware maar mooie dagen bij het TV Team. We gaan naar een piraat uit Twente. Een team dat zich verveelt in de bouwvak, slecht weer en weinig te doen. Dan maar de zender aan en dat is in een korte tijd gerealiseerd.

 

Zondagmiddag was dan alles klaar voor de marathonuitzending die stopt in de nacht van donderdag op vrijdag. Dat is lang zat, zeker omdat het team al niet te groot is. En ook omdat ‘s nachts alles live wordt gepresenteerd.

 

Ruis

Maar de eerste problemen waren al toen ik in de auto zat. Er was geen signaal te horen althans alleen maar veel ruis en dat werd ook niet veel beter toen ik halverwege was. Maar even bellen: zijn ze nog wel in de lucht?

 

Jazeker, was het antwoord, de oorzaak lag niet aan het station maar aan mij. Ik luisterde via een verkeerde frequentie het was geen 97.60 MHz maar de uitzending vond plaatst op de 96.50.

 

Domdom 

Het volgende probleem was de Tomtom. “U bent gearriveerd” maar nergens was iets te zien. Geen huis, geen mast en geen auto’s. Wat nu weer? Nee, de locatie is een zijweg die de tomtom niet aangeeft en daar gaan we dus in.

 

Maar dan stopt de weg. Geen toegang meer voor auto’s en de weg erheen is zodanig slecht dat ik me er niet aan waag om niet vast te komen zitten. Dan maar een korte wandeling door het bos naar het station. Het is wel een prachtige locatie, verscholen tussen bomen en bos.

 

Waar is de BBQ?

Bij aankomst was er verder niemand in de tent die tussen de bomen stond. Enkel de piraat die de platen draaide. De rest was het eten aan het ophalen en jawel een BBQ. Hoe treffen we het weer want we mogen aanschuiven. Ik houd me bescheiden maar het aanbod is en blijft geweldig mooi.

 

We gaan naar de mast die mobiel is en op een kleine 48 meter staat met erin 2 breedbandantennes van de 3 sterrenbouwer. Naast de mast staat een paardentrailer met erin de zendinstallatie. Ze laten de klep zakken om de zender goed te kunnen bekijken. Het is een RVR VJ2000 met als stuurzender een Suono.

 

Ondanks dat het vermogen niet extreem is, zijn ze vol lof over de antennes. Het zijn er slechts twee, maar afstanden zijn ruim boven de verwachting. Daar doe je het weer voor, vertelden ze.

 

We gaan naar de tent waar het steeds drukker wordt. Waarschijnlijk ruikt de omgeving de geur van de BBQ, wie weet.

 

Apparatuur

Vinyl is de hoofdzaak wat er wordt gedraaid vanaf 2 platenspeler van Stanton, type T60 met in het midden het mengpaneel van Behringer de DX2000. Daar boven staat de dual CD-speler van Numark, type CDN22mk5.

 

Processing

Nadat we de restjes van de heerlijke karbonade tussen de tanden hebben gepeuzeld gaan we nog een kijkje nemen bij de processing om daarna naar huis te gaan. Er wacht nog werk deze avond ondanks dat het vakantie is. Kortom, een storing in de computerwereld. Er is geen tijdsdruk maar het moet nog wel klaar.

 

Qua soundprocessing hebben we hier te maken met een DSPX-mini SE met ervoor een Aphex320a als leveler om de klankjes compleet te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl