17-09-2011                                                                             Dolle Boeren                  Door: Andre(Paradiso)

Een klein lustrum mag je het wel noemen, voor de vijfde keer was er de Dolle Boeren-marathon. De Dolle Boeren is een hecht team dat eigenlijk van plan was om een jaartje over te slaan.

 

Maar zoals het dan bij een echte piraat gaat, het kriebelt en dat houdt niet op, voordat de jeuk echt weg is. Na een kort overleg is alsnog besloten om de zender van stal te halen.

 

Mast

Voor dit jaar werd er ook een andere mast geregeld. Waar in de vorige edities een hoogwerker zijn dienst deed, stond er nu een mooie mast met een top van 41 meter. Daar bovenin hingen twee gepiekte RVR 2 elements richters, die netjes richting noord stonden.

 

Helaas moest door het aangaan van Q-music op de 104.1 MHz gekozen worden voor een redelijk drukke frequentie. Het mooie was dat dit wel de oude frequentie is waar ze de eerste 3 jaar ook op hebben gezeten. Nostalgie ten top dus.

 

Zender

De zender was een bekende die hier in de buurt al meer dan zijn best heeft gedaan. Maar door de frequentiekeuze is er besloten om het beestje maar wat rust te geven. Het totale eindvermogen was dan ook maar 600 Watt.

 

Apparatuur

Over de apparatuur is niet zoveel te vertellen, Twee draaitafels van syncQ, een mengtafel van Dab Oxygen en een dubbele CD- speler. En uiteraard OTS-DJ voor de korte uurtjes waarop het team ging slapen. O, ja en niet te vergeten een microfoon om de hoeveelheid SMS-jes en telefoontjes te kunnen verwerken.

 

Soundprocessing

Dat is wel een verhaal apart want wat opviel was dat er na een paar uur al een aantal opmerkingen op EPC stonden over de klank. Clean en lekker rustig. Ik moet zeggen daar was dan ook niks over gelogen. Maar wat stond er dan? Nou de gewone Omnia One.

 

Maar dan wel met de allernieuwste software en ingeregeld door Jeroen de Phantom. En de klankkleur is door een collega uit de buurt gemaakt. Tip voor een ieder met een One: de nieuwe software erin zetten, want het geluid knapt er een mooi stuk van op.

 

Harten 10,

Tja, over het optreden van Harten 10 kunnen we maar een ding op zeggen: Het was een topfeest met dit duo. Een geweldig optreden en gewoonweg ontzettend leuke mensen. Om een avondje mee door te brengen.

 

Tenslotte

Wil ik het team bedanken voor een fantastisch weekend en ik ben persoonlijk blij dat na dagen ook mijn stem weer terug is.

 

En voor iedereen die denkt dat ze in Midden-Nederland niet weten wat een feestje is, zou ik zeggen: kom eens langs en geniet van de gastvrijheid van het Dolle Boer-team.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl