27-3-2011                                                           E.P.T.                                                           Door: Ruud

Het laatste weekend van maart was aangebroken en de mensen van het E.P.T. vonden dat het wel weer eens tijd werd om een weekend te gaan draaien.

 

Ook dit keer draaide het team vanuit een bar/disco op de Veluwe. De mast en zender stonden een paar kilometer verder opgesteld.

 

De mast had een hoogte van 65 meter. Hij kan normaal wel wat hoger maar uit veiligheidoverweging is besloten hem op deze hoogte te laten staan. Bovenin hingen vier 4 gepiekte Ross-antennes.

 

De zender was van het merk RVR en stond rustig te draaien op 8 kW. Donderdagavond rond de klok van half elf werd de zender aangezet om vervolgens door te draaien tot zondagavond.

 

Willem Ruis?

Vrijdagmorgen nadat de DJ net een hele reeks reacties had opgelezen en weer verder ging met platen draaien was er in eens willem ruis die de frequentie in beslag nam.

 

Het probleem was de agregraat, waarvan een v-snaar was geknapt. In de loop van de middag was het euvel verholpen en de uitzending werd hervat  op de nieuwe frequentie 95.10 in stereo en RDS in plaats van de 95.9 MHz.

 

Apparatuur

De mensen van het EPT draaiden met de zwarte en zilveren schijfjes. Voor de zwarte pannekoeken stonden er twee Reloop draaitafels en voor de CD-tjes een dubbele CD-speler van het merk Denon.

 

Dit alles ging naar het mengpaneel van Behringer, type Eurorack MX2804A. Als soundprocessing stond er onder andere de Orban 2200 Optimod in het rack.

De SMS-jes kwamen mooi binnen via de computer, wat voor de één zeer makkelijk was, terwijl een ander er toch een leesbrilletje bij nodig had.

 

Hollandstalige avond

Zaterdagavond was de Hollandstalige avond met als hoofdattractie de Spitfires. In de pauzes waren er optredens van twee plaatselijke artiesten: Gerben Tijssen en zangeres Jolanda. Het was een druk bezochte avond en de stemming zat er goed in

 

Zondag stond in het teken van een soort van afterparty, lekker gezellig even napraten met een hapje en een drankje. Tegen de klok van 19.00 uur werd de zender uitgezet en was de missie geslaagd.

 

Namens Ruud en Diana bedankt voor het zeer geslaagde weekend.

 

Studiogasten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl