26-10-2011                                                                        ESN                                                       Door: Wilco

Woensdagmiddag gaan we voor een ritje maar naar Zuidoost-Drenthe en wel naar de ESN oftewel EBK-Superboer en de Nooitgedacht.

 

Onderweg kan ik geen signaal van hen ontvangen, zelfs niet als we enigszins in de buurt komen. Heel vreemd. Na een klein uurtje rijden komen we aan in dit Drentse dorp. Het eerste wat me opvalt, zijn de masten die hier staan.

 

Knalzekering

Tonnen staal staan hier recht overeind en hoog ook, maar ook liggen sommigen plat. Inmiddels hoor ik het station op de radio met de mededeling: ‘We zijn er weer, de hoofdgroep was eruit geknald.’

 

Bij aankomst van dit station is van uit de hoogte doen geen sprake, maar dat wist ik al van te voren. Heerlijk eigenlijk weer eens bij een piraat die ook van het kleine houdt. De mast die op de oprit staat en mobiel is, en is maar 20 meter hoog. Bovenin hangt een enkele eigenbouw breedbander.

 

Stamtafel

We gaan naar binnen waar we elkaar voor het eerst ontmoeten en er heerst gelijk gezelligheid. Biertje nou nee, wat fris is ook prima. In het midden van de studio in een garage staat een grote stamtafel en daar ga ik gelijk maar aan zitten want eerst volgt het gesprek en dan de foto’s.

 

Ze laten ons de zender zien die naast de studio staat op de grond maar ik moet wel uitkijken. De antenneplug is niet al te best en bij het aanstoten is er kans dat het vermogen in de eindtrap blijft. Dus doe ik het rustig aan maar wil dat wel met klompmaat 46?

 

Zendapparatuur

Alles gaat goed en ik zie een T-1800 van Elenos die op het voorbestemde vermogen staat te blazen namelijk 1800 Watt. Daarvoor staat een eigenbouw stuurzender. Eentje van Suono is wel aanwezig maar defect en dan wijk je uit naar de oude zender.

 

Een stukje kunstbeleving

Er staan meer oude zenders in de studio en dat soort dingen vind ik mooi. Niet superoud maar spul dat los ligt is voor mij als een schilderij waar ik lang naar kan kijken. Geweldig al die techniek waar je ook nog met de vingers aan mag zitten.

 

Goed we gaan een kijkje nemen achter het draaimeubel, alhoewel er geen draaitafels staan. Nee, ze draaien van de computers met het programma Ots-DJ. Maar de kennis van de muziek is bijzonder groot. Het mengpaneel, DX1000 van Behringer, staat er voor spraak/ en de muziekmixen.

 

Soundprocessing

Processing dan. Het kopstuk is een analoge MDX-8000 met ervoor Autocom type MDX1600, als leveler/compressor en een EX-1 stereoverbreder. Alles is van het merk Behringer.

 

De vraag is van hun hoever kun je ons nog mee krijgen in de auto van hier naar Ommen, tja dat gaan we dus beluisteren en het antwoord is tot aan de voordeur, prima dus.

 

Filmpje ESN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmpje ESN

 

 

® klompenboer.nl