19-02-2011                         Station Fietse Zonder Spatlap                                  Door: Ingezonden

Onlangs draaide een weekend Station Fietse Zonder Spatlap, een samenwerking tussen de zenders EBK en Radio Kwikzilver. Ze draaiden een marathon vanuit Zuidoost-Drenthe via de 95.1 MHz in stereo en RDS.

 

Apparatuur

De apparatuur bestond uit een enkele Cd-speler, een computer met het DJ-programma OTS en nog 2 platenspelers van het merk HET. Eén was op de foto’s tijdelijk afgekoppeld. Een Behringer Virtualizer 2024 stond er voor de spraak. En tenslotte nog de welbekende Behringer DX1000 als mengtafel.

 

Processing

Als processing werd er gewerkt met een Behringer Composer en Behringer Ultrafex. Er stond ook nog een Behringer Ultradyne maar die was wegens ‘niet goed werken’ afgekoppeld. De audio ging vervolgens naar een Patsat stereo- en RDS-encoder.

 

Zender

De eindtrap was een Elenos T5000 die aangestuurd werd door een Suono 300 Watt stuurzender. De eindtrap stond rustig te draaien met een vermogen van 3,5 kW. Dit ging in combinatie met de 45 meter hoge mast met 4 antennes erin hartstikke mooi, volgens het team.

 

Gemeente

Ook dit weekend werden de heren van het Agentschap Telecom vaak gespot in de straat waar het team draaide. Maar de heren hebben het team niet lastig gevallen.

 

Wel kreeg het team maandagochtend om half 12 bezoek van de gemeente Emmen met een waarschuwing om binnen 3 uur alles te verwijderd hebben. Anders kwam er een vrachtwagen van de gemeente om alles in beslag te nemen.

 

Zo gezegd zo gedaan en binnen 3 uur was het terrein helemaal leeg. En zo hebben we weer een heel weekend genoten van deze marathonzender.

 

U mag doorrijden naar raam numero 2

Later kreeg het team nog te horen van de gemeente dat er een straat verderop de heren van het AT stonden te wachten. Maar waarop? Waarschijnlijk wist de OmOm de weg naar de McDrive niet te vinden. Het was alweer halverwege de middag, en dan gaat een hamburgertje er best wel in bij de mannen van AT.

 

Studiogasten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl