28-01-2011                                                        Flora FM                                                             Door:  Wilco

De laatste tijd ben ik verschillende keren bij de Flora FM op bezoek geweest, zonder camera, maar vandaag zijn we er op verzoek vanwege een wel heel speciale verplaatsing.

 

Van dwangsommen heeft het team behoorlijk last van en hoewel ze zeer veel locaties hebben raken ze een keertje op.

 

Vier brieven

Dat kan ook niet anders, want in 2 maanden tijd hebben ze maar liefst 4 brieven gekregen en elke keer wisten ze de mast te verplaatsen naar een andere locatie. Maar ook daar komt een keer een einde aan, en dat is nu net waar AT momenteel op doelt. Ze blijven rustig en afwachtend en delen ondertussen wel de bekende brieven uit.

 

Flauw

Dit lijkt toch te helpen om piraten tot stoppen te dwingen zonder inbeslagname, ook bij dit team zijn ze een beetje radeloos maar blijven lachen. Maar flauw zijn ze er wel van en we hebben nu bijna geen opties meer om de boete te kunnen omzeilen. Op één locatie na dan.

 

Dit team maakt het allemaal niet uit, wel of geen foto’s ondanks de vele brieven. Nee we zijn piraat en daar hoort ook een beetje spanning bij , maar dat missen we wel een beetje op deze manier.

 

Koffie Theo?

Theo komt, maakt foto’s en verdwijnt weer, zonder gesprek of wat dan ook. Eigenlijk niets aan zo maar muziek maken op de radio blijft wel mooi, aldus de oude garde.

 

Een stukje psychologie naar de mensen toe:

De spanning waar de piraat het ook een beetje om te doen is, verdwijnt op deze manier. Het lijkt wel alsof ze een psycholoog in dienst hebben genomen over hoe piraten denken.

 

Maar omdat ze al 4 brieven hebben gehad in nog geen 2 maanden is het weer tijd om de mast te verplaatsen en dit doen ze wel op een heel vreemde manier.

 

De 40 meter mast, en uitgeschoven komt hij ruim over de 55 meter, wordt niet plat vervoerd maar rechtop en dat was ook de reden dat ik dit wel met eigen ogen wilde aanschouwen.

 

Space mast

Een beetje eng maar wel lekker gaat de mobiele mast van 20 ton naar de nieuwe en dwangsomvrije locatie. In slakkengang alsof een Space shuttle naar het platform wordt getransporteerd. 

 

Eenmaal op de plek wordt de mast uitgeschoven en alles weer aangesloten voor de uitzending met in het achterhoofd dat het wellicht één van de laatste uitzendingen is.

 

Ondanks de vreselijke kou blijft het boeiend om het spektakel te bekijken maar door de kou zijn de accu’s leeg geraakt van de camera en ik ben vergeten om de tweede  accu op te laden.

 

Helaas maar toch mooi een impressie van het verplaatsen van de mast.

 

Verplaatsen mast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl