05-11-2011                                                                        Fluitje FM                                          Door: Wilco

Het is zaterdagmiddag en er is een verzoek binnen gekomen om te gaan kijken bij Fluitje FM, maar de locatie is een beetje slecht te bereiken, althans met de auto.

 

Vanuit het centrum van de wereld……

Want midden in de hoofdstad van Overijssel bevindt zich de zender Fluitje FM dus is er een wandeling vereist om  van de parkeergarage bij de zender te komen.

 

Dwars door de mooie oude binnenstad komen we aan bij een café dat het Fluitje heet en dan zijn we er gelijk achter waar de naam van de zender vandaan komt.

 

Achter in het café staat in een vrij kleine ruimte de apparatuur die nodig is om een platenprogramma te kunnen maken. Gezien de beperkte ruimte staat er maar één platenspeler en daar is het teamlid niet zo bijzonder aan. Maar met de twee laptoppen die er staan voor de muziek redt hij zich uiteindelijk prima mee.

 

Circusact

Tijd om naar de zender te gaan en de oude sferen van vroegere tijden te beleven. Een weg banend door de rommel en na wat lenige acrobatische toestanden komen we aan bij de zender die een eindje verderop staat.

 

Op de grond van een leeg gebouw staat de zender. Het is een R&S met een Elenos T1800 die op 1500 Watt staat te blazen, maar de mast staat weer ergens anders.

 

Hiervoor geef ik de lenigheid en ouderdom de schuld om daar goed bij te kunnen kijken maar we zien de mast duidelijk. Hij staat maar op een geringe hoogte van 18 meter met erin 4 antennes. Nee hard gaat het weekend niet, maar daar gaat het ook niet om. Wel om het plezier van het uitzenden zoals ze dat vroeger ook hebben gedaan.

 

AT….weg ermee

Ook het AT was vrij snel op de hoogte van deze Zwolse zender maar misschien wel dankzij het toegestroomde publiek hebben ze besloten om de actie te stoppen. En dat laatste moesten ze eens wat vaker doen.

 

Filmpje Fluitje Fm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl