22-04-2011                                                        Friese Bier Studio (FBS)                                                 Door: Skerpenheuvel

Het is de vierde keer dat FBS, oftewel de Friese Bier Studio een marathon draait en deze keer is het maar meteen groots aangepakt.

Zat deze ploeg zendpiraten voorheen nog in een caravan met daaraan een mast vastgekoppeld, nu hadden ze de beschikking over een ruime garage met daar een paar tenten tegen aangeplaatst.

 

Vijf dagen

Het doel was om een paar dagen te draaien tijdens het paasweekend maar uiteindelijk heeft het team ruim 5 dagen aan de band gezeten en dat ging lekker, soms te lekker.

 

Slakjes

Door het warme weer kon de koeling in de paardentrailer de stuurzender niet altijd op temperatuur houden dus die vloog geregeld in de beveiliging, maar met het plaatsen van nog een aantal op slakkenhuizen lijkende ventilatoren wisten ze het spul draaiende te houden.

 

Zendapparatuur

Er werd gedraaid met een RVR-stuurzender met daar achter een eindtrap die rustig op 2000 Watt stond te draaien. De mast had een hoogte van 45 meter en met 4 stuks Boedha Broadcast antennes kwam het signaal via de 104.10 MHz ver het land door. Dat vonden de piraten uit het noorden van Friesland natuurlijk schitterend.

 

Geluidsbronnen

Voor de muziek werd er van alles gebruikt: 7-inch geluidsdragers, CD’s en MPS’s, het was allemaal aanwezig

Op de zaterdagavond stond er in de studio een aantal artiesten, dat er een gezellige boel van maakten, met het zomerse weer en de mooie locatie werd het een feest bij uitstek.

 

Ballentest

Voor de rest verwijs ik u naar de foto’s en ook in Friesland zijn de gehaktballen een ruime score waard. Ik heb ze niet geproefd maar tijdens een overzicht van de boekhouding bleek wel dat er een ruime hoeveelheid waren genuttigd.

 

 Studiogasten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl