11-06-2011                 Fristi Boys Luchtballon               Door: Jevan
Zaterdag 11 juni was het dan na een tijdje wachten eindelijk zo ver voor de vijf mannen van de Fristi Boys. Na enkele jaren marathonervaring wilden ze eens iets aparts doen: een uitzending vanuit een luchtballon

 

Hier leek IkeAir Ballonvaarten uit Frederiksoord een prima partner voor en de dank aan deze firma is groot. Fristi Boys bestaat uit het Bosvogel Team en Studio Moerhoven.

De gehele dag werd gebruikt voor de voorbereiding en omstreeks 19.00 uur kon de mand uit de schuur. De warme lucht verdween in de ballon en de apparatuur in de mand.


Na overleg met ’t Kadaver dat op dat moment een marathon draaide op de 98.20 MHz werd de frequentie vrijgegeven en even na half 8 stegen de mannen met medewerking van vrienden en collega-amateurs uit de buurt op.

Goed en wel in de lucht kon de 1kilowatt mosfet aan de aggregaat en werd het signaal als snel over het land geslingerd. Reacties uit o.a. Doetinchem, Delfzijl, Dokkum en Duitsland kwamen al snel binnen

 

500 meter

Op het moment dat de zespersoons ballon boven de 500 meter hoogte kwam viel het telefoonbereik weg waarop de mannen besloten rond de 450 meter hoogte te blijven varen.

 

Vanwege het grote gewicht dat de mannen meedroegen kon er maar een dik uur gevaren waardoor de ballon even voorbij de TV-toren bij Hoogersmilde zakte en vervolgens in een land nabij Oranje landde.

Namens de Fristi Boys dank aan een ieder die meegewerkt heeft aan dit spektakel en aan iedereen die op wat voor manier dan ook gereageerd heeft.


Apparatuur
De zendapparatuur bestond uit een Elenos mosfet van 1 kW. Verder een Dateq LPM 7.2 mengpaneel, Behringer UltraVoice, Orban Optimod 8282, RDS 2000 en stereocoder.


Opname eerste uur zijn te downloaden op:
http://dl.dropbox.com/u/28616685/Fristiboys-Luchtballon.mp3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl