20-08-2011                                                        Geweld van de Reest                                   Door: Wilco

Ik kan wel merken dat ik wat ouder word, want 9 impressies in één weekend was eerder niet zo’n probleem maar we gaan nu naar het vierde station voor vandaag en het is mooi geweest. Gelukkig is dit station bijna mijn thuishaven.

 

Snuf-snuf

We zijn bij Geweld uit de Reest aangekomen, onder de geur van het bosgebied van Ommen. Het was een beetje zoeken. De mast had ik snel gevonden maar bij oprijden van de dam was er verder niets aanwezig dan een mast en een zender. Dus dit wordt toch zoeken, en wel ouderwets met de neus.

 

Dit is weer leuk zo zonder tomtom, waar zouden ze zitten? Gelukkig ken ik dit gebied vrij goed maar ik zie helemaal geen beweging en de straalset kan tientallen kilometers overbruggen. Zoeken in een hooiberg zal je misschien denken.

 

Nee dat viel mee, want al binnen 10 minuten was de locatie gevonden en na verdacht huis nummer 3 was het bingo. Een WC-wagen verraadde de plek.

 

Een tent staat buiten en deels in de stal, maar van de tent was niets te zien. Deze stond verscholen tussen het voer voor de koeien. Het blijkt dat ik hier eerder ben geweest een paar jaar geleden.

 

Only echte aardappelen

Het is rustig in de studio. Bezoekers verlaten de piraat om thuis te eten en met de voorbereidingen daarvoor is het team ook bezig. Twintig kilo aardappelen en vele schnitzels zijn er al doorgegaan de afgelopen dagen. No junkfood hier.

 

Eigenbouw zender

Daar komen we niet voor, we gaan eerst naar de zender, en dit is een eigenbouw die we eerder hebben gezien. Een gevaarlijk projectiel dat compleet AT-proof is. Ook ik houd voorzichtig afstand tijdens de fotoshoot van de eigenbouw van 5 kW. De stuurzender en tussentrap zijn wel fabrieks. De mast staat op een hoopte van 65 meter met erin 6 hondenkop-antennes.

 

Terug in de studio bekijken we de apparatuur. Een DX2000 van Behringer staat er als mengpaneel terwijl 2 Jaytec DJT20 gebruikt worden voor het afspelen van vinyl. Maar ook MP3 en CD’s kunnen worden afgespeeld.

 

We sluiten deze dag af en bedanken een ieder voor de impressie-aanvragen, wel of niet gelukt.

 

Filmpje Geweld van Reest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl