18-03-2011                                        HKS                                                   Door: Jevan

Dit keer ben ik aangekomen bij de Studio H.K.S. wat staat voor De Hajwat, De Klokke en  Surprise radio. Deze keer draaien ze samen een marathon vanuit een discotheek.

 

Test

De mannen van de H.K.S. draaiden 3 dagen lang aan de band op de 95.10 MHz. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, maar woensdagavond tijdens het testdraaien zijn ze maar gelijk door gegaan tot zaterdagnacht 02:00 uur.

 

Het zag er allemaal goed uit toen we aankwamen, maar het was gigantisch druk. Donderdagavond waren er naar schatting 350 man, vrijdag al 750 en zaterdag was er topdrukte met zo’n 1200 bezoekers.

 

Zendapparatuur

De mast was een mooie uitschuifbare van 80 meter met daar bovenin 6 antennes, De zender was er een van Elenos T12000 (stond toen op 13 kW) en dat was goed te merken want overal kwamen de reacties vandaan. Deze heren gingen dan ook mooi hard.

 

De tussentrap was een Elenos T1200 en daarvoor stond een Suono-sturing van 60 Watt. Alles mooi en netjes afgesteld op de 95.10 MHz.

 

Soundprocessing

Dit team gebruikte voor de sound een Orban 8200 en eigenlijk is dat al meer dan genoeg. Het klonk ook super, niks meer op aan te merken. Voor de RDS gebruikte HKS een RDS-2000.

 

Apparatuur

Hier stond er genoeg van. Als  hoofdmengpaneel werd er gebruik gemaakt van een Dateq XTC die alles naar de geluidset in de zaal stuurde. Dat was een Soundcraft voor de optredens. Het derde mengpaneel was een Dateq Apollo waarop alle apparatuur zat aangesloten om te draaien.

 

Koning

Voor het afspelen werd het meest gebruik gemaakt van de koning der draaitafels, de Technics SL-1200 MKII. Vinyl was er immers in overvloed. Verder gebruikte het team een dubbele CD-speler van Pioneer, de CMX-3000 en een computer met BPM-studio. Vanaf de computer werden ook de verzoekjes afgelezen, en dat waren er nogal wat.

 

Voor de spraak gebruikten de DJ’s een draadloze microfoon van Sennheiser: de EW-100. Dit spreekijzer in combinatie met een beetje galm via de Studio Digitec S200 klonk perfect.

 

Optredens

Ook dit team had voor een goed feestje gezorgd. Zo waren er iedere avond live-optredens.

 

Hoe dan ook het was een goed geslaagd feest jongens, bedankt voor de gezelligheid en tot de volgende keer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl