07-10-2011                                                        HPT                                                                      Door:  Wilco

Twee dagen vrij zijn we en nadat thuis de zaken weer een beetje op orde zijn gemaakt gaan we naar de Veluwe en wel naar het HPT.

 

Lekkere koffie Wilco?

Toch voel ik me niet helemaal op mijn gemak om naar HPT te gaan, hoewel het een groep piraten is van mijn eigen leeftijd en zelfs veel ouder. Nee, het is de koffie die ik daar niet meer durf te drinken na het bezoekje van vorig jaar (zie impressie 2010).

 

Gastvrij zijn ze zeker hoewel het oude garde is, willen ze toch graag alles tentoonstellen voor deze site en onze bezoekers om u zo eens in de keuken te kijken van dit station.

 

Mast

Als eerste gaan we naar de mast. Dat is een mooi exemplaar en hij staat op een hoogte van 70 meter. Hij kan nog 15 meter hoger maar er is een klein probleempje met de mast: als deze op maximale hoogte wordt gehesen kan het zijn dat hij niet meer naar beneden komt.

 

Bovenin hangen 4 eigenbouw breedband antennes met een fabriekskoppelbalk die samen grote delen van Nederland bestrijken. We volgen de antennekabel om bij de zender te komen die in een tuinhuisje staat en goed is voor een vermogen van rond 5 kilowatt uit een Elenos T5000.

 

Deze eindtrap wordt gevoed door een tussentrap van RVR PJ300M met als stuurzender een Eletronika.

 

Broodje Bal

Terug bij de studio waar we worden getrakteerd op een Broodje Bal speciaal met gebakken spek. Kijk, dit zijn dingen die maken het juist leuk om impressies te maken, al weiger ik meestal maar deze keer kom ik er niet onderuit. Ik moet zeggen super smaakte deze en het eindcijfer is ondanks de extra’s een 7 geworden. Ik blijf onvermurwbaar en neem deze taak dan ook bloedserieus.

 

De uitzending is al in volle gang maar toch wordt er nog druk gewerkt om het podium klaar te maken voor de vele artiesten op vrijdag- en zaterdagavond. Hoewel de bezoekers pas vanavond kunnen komen kijken, blijft het nu al doorgaan met belangstellenden. Dan weer een bouwvakker die het wil bekijken en dan weer een student. Het blijft boeien voor veel mensen wat piraten allemaal doen.

 

Studio-apparatuur

De studio is simpel als even vertrouwd opgebouwd, net als vorig jaar. Alleen is het bekende VMX-mengpaneel van Behringer vervangen door een ETP, al heeft deze nog wel brom aan boord bij de platenspelers. Na wat extra aanpassingen is dat probleem verholpen en kan het zwarte spul gedraaid worden.

 

Je zal veelal denken dat de oude garde het liefst van vinyl draait maar nee hier wordt enorm veel CD’s gedraaid maar ook MP3’s. Gemakzucht is een belangrijke reden, maar niet iedere DJ kiest voor gemak en daarmee is er dus volop keuze uit het aanbod van CD’s, MP3’s en vinyl.

 

Processing

 

De processing krijgen we niet te zien, omdat die in een box is ingebouwd, maar het gaat om een Omnia 3FMt.

 

Tot slot werd me toch nog koffie aangeboden die 100% zeker niet is gezet door een piraat die wel platen kan draaien maar geen koffie kan zetten. En inderdaad na voorzichtig een slok te hebben genomen blijkt deze perfect te zijn.

 

HPT bedankt voor de enorme gezelligheid weer en we spreken elkaar weer, daar of elders.

 

Filmpje HPT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl