22-07-2011                             Station Highway                                           Door: Gup

Dit keer ben ik op bezoek bij een station dat nog nooit gedraaid heeft maar waarvan de teamleden wel altijd fanatieke luisteraars zijn. Nu was het zover: 7 jongens staken de koppen bij elkaar om vanuit Zuidoost-Groningen een weekendje te draaien op de 95.10 MHz in stereo en RDS

 

Mast

De mast is in dit geval weer een bekend item. De 3x12 met topbuis en 6 zelfbouw antennes met fabrieks koppelbalk is goed voor een hoogte van 48 meter.

 

Zender

De eindtrap is in dit geval een DB-kast goed voor een vermogen van een dikke 10 kW. De originele stuurzender is uitgevallen en in dit geval vervangen door een Suono 60 watt sturing met daar achter een RVR pj 1000 als tussentrap. Dit setje in combinatie met de mast draait goed weg en dat is ook wel te merken aan de vele verzoekjes.

 

Soundproccesing

Het geluid begint bij de D&R Clubmate. Dit mengpaneel wordt gevoed door slechts ‘’een computer waar het hele weekend ook mee gedraaid is onder het motto eerst maar eens kijken hoe dit gaat en dan komen de singlebakken wel.

 

Processing

Van het mengpaneel gaat de audio naar de 422 Symetrix leveler met daarachter de DSPX-mini SE. Ook staat er bij dit setje nog een RDS-2000 systeem. Het klinkt prima. De echo komt voor uit de echobak DSP 2024. De micro weet ik zo niet bij het merk maar het klinkt wel goed ondanks dat je tegenwoordig veel Shure’s en Rode’s tegenkomt.

 

Tent

De locatie was ideaal en de tent was groot opgezet voor de vele genodigden. Het draaigedeelte stond op een verhoging en de bar was achterin de tent. Ondanks dat het de eerste keer was voor dit team was alles prima tot in de puntjes geregeld.

 

Dwangsommetje

Ondanks de vele berichten in de krant over de aanpak van piratenfeesten door horeca en gemeente is het feest bij dit team prima verlopen. Maar maandag toen bijna alles weg was kwamen de heren van de gemeente toch nog even een brief presenteren met een dwangsom van 10 000 euro.

 

Ik wil het team bedanken voor de aangeboden sapjes en de gastvrijheid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl