14-05-2011                                                    Station IJsseldijk                  Door: Jevan

Deze keer een impressie van station IJsseldijk, een thuiswedstrijd voor onze impressiemaker Jevan. Het is een tijdje terug dat IJsseldijk aan de band is geweest. Ook hier was namelijk sprake van de welbekende brief.

 

In één keer goed

Donderdagavond begon het team met testen en raad eens? Alles ging in één keer goed. Dat was raar en ze stonden er ook van te kijken, want meestal was er altijd wel iets wat fout ging. Maar nu dus ging het opstarten zonder problemen. En zo werd op vrijdagmorgen vroeg de zender aangezet op de 90.10 MHz.

 

Op het gras

Nu eens geen marathon bij een boerderij, maar dit team draaide vanuit een woonwijk. De mast hadden ze gewoon midden op een grasveld neergezet. Het gevaarte had een hoogte van 50 meter en bovenin hingen 4 eigenbouw antennes.

 

De eindtrap was een Esse-kast van 1 kW, die goed op 1100 tot 1150 Watt stond te draaien. De stuurzender van 40 Watt was van het merk Elenos.

 

De reacties waren super. Ze kwamen overal vandaan en dat is natuurlijk waar we het voor doen. Ook de gasten vonden het mooi. Zo was er elke dag genoeg aanloop en op vrijdag- en zaterdagavond zat het dan ook goed vol.

 

Ruiss

Zo was er ook nog even een kleine storing op zaterdagmiddag. Rond 3 uur was de diesel voor het aggregaat op. Snel werd er gasolie bij getankt maar het aggregaat wilde niet meer goed lopen. Wat nu? Een paar goede techneuten erbij en ja hoor daar ging die weer. Het kostte wel wat tijd maar gelukkig liep hij weer.

 

Studio

De studio was gemaakt in een garage van een gewoon rijtjeshuis, die helemaal leeg was gehaald en daar had men de bar en studiomeubel ingezet.

 

Apparatuur

Dit team gebruikt een mengpaneel van het merk Dateq, type GPM-8 en 2 CD-spelers van het merk XXL (CDX-10). De microfoon was een Shure C606 en ook stonden er natuurlijk 2 Gemini XL-500 II Direct Drive platenspelers.

 

Soundprocessing

Een analoge airchain zorgde voor de sound van dit station, want dit team wilde wel goede kwaliteit leveren. Als kopstuk stond er de analoge vierbander van Behringer, MDX-8000.

 

De Combinator werd voorafgegaan door de Symetrix-422 als leveler en de Ultraflex-3200 voor wat vettere klankjes. De stereo was een Katruud en voor de RDS stond er een RDS-2000. De spraak ging door een Virtualizer.

 

Dit team wil alle sponsors bedanken voor het medemogelijk maken.

 

Vrijdag   Zaterdag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl