26-11-2011                                    IJsseldijk                                           Door: Jevan

Het is weer zo ver, ze zijn een tijdje niet meer aan de band geweest vanwege de welbekende brief. Maar eindelijk gaan de jongens van station IJsseldijk weer paar dagen muziek verzorgen in de ether via de 90.10 MHz. Dit team is begonnen op woensdagavond en ze gaan door tot zaterdagavond.

 

Mast

De mast had dit team op een andere locatie neergezet en daarom werkten ze met een straalverbinding. Het opzetten van de mast liep niet zoals het moest. De mast zou op een hoogte van ongeveer 55 meter komen te staan, maar de laatste delen wilden niet meer uitschuiven. Het probleem was dat de kabel niet goed werkte waardoor er maar een hoogte van rond de 40 meter werd bereikt.

 

Zender

Boven in de mast hingen 4 fabrieksantennes. De stuurzender van het merk Elenos gaf 40 Watt. De eindtrap was een Esse-kast die rond de 1100 Watt op de klok had.

 

Ondanks dat de mast niet op volle lengte wou staan had dit team nog goede afstandsrapporten, zoals 100 procent in Alkmaar en met stereo en RDS en ook in Wirdum (GR) was de ontvangst prima. Bij Katwijk aan Zee werd eveneens meegeluisterd.

 

Studio

Dit team had zoals begin dit jaar een garage omgetoverd tot een studio. Alles was er uit gehaald en een bar neer gezet en een paar statafels. Tentje er voor en klaar.

 

Apparatuur

Dit team gebruikte een mengpaneel van het merk Dateq type GPM-8 en twee CD-spelers van het merk XXL (CDX-10). De microfoon was een Shure C606 en ook staan er natuurlijk twee platenspelers en wel van Gemini XL-500 II Direct Drive. De spraak ging door een Virtualizer.

 

Soundprocessing

Er werd ook goed voor de sound gezorgd want dit team wil goede kwaliteit leveren. Daarom stond hier de analoge vierbanden van Behringer MDX-8000 die werd voorafgegaan door de Symetrix-422 als leveler en de Ultraflex-3200 voor het oppeppen van het geluid. De stereo was een Katruud en voor de RDS stond er een RDS-2000.

 

AT Op Bezoek?

Op donderdagmiddag kreeg het team een melding dat er een witte bus bij de mast was gesignaleerd. Toch maar even kijken, en ja hoor het was AT’er De Boer die even een kijkje had genomen bij de mast. Met de auto er maar achteraan om zo te zien dat hij de straat inreed om de studio te zoeken.

 

Even later reed hij langs de studio maar er gebeurde verder weinig en hij reed gewoon door. Later kwam het bericht door De Boer naar Kampen was gereden en vervolgens richting Zwolle ging. Dus geen reden tot paniek. Dit team heeft tot zaterdagavond doorgedraaid.  Alles is dus prima verlopen.

 

Station IJsseldijk wil alle sponsoren en vrijwilligers bedanken voor het mogelijk maken van dit feest en natuurlijk bedanken wij de familie Mulder voor de gastvrijheid.

 

 Bezoekers