22-01-2011                                        Radio IJsselzicht                                Door Jevan

Dit keer ga ik naar een dorpje in West-Overijssel, waar Radio IJsselzicht is gevestigd. Dit team bestaat uit 4 mannen en ze verzorgen een mooi weekend muziek via de ether via de 94.50 MHz.

 

Mast

Wegens een probleempje wil de de mast niet goed uitschuiven, en daarom stond de mast op ongeveer 42 meter hoogte. Maar het signaal is prima en overal komen de reacties vandaan. Bovenin de mast hangen 4 eigenbouw antenne’s en koppelbalk.

 

Zender

De zender is een Elenos T-5000 die op goed 4 kW staat te blazen. Daarvoor staat een BLF mosfet als stuurzender en die is goed voor 350 Watt.

 

Apparatuur

Hierbij wordt als mengpaneel een Dateq LPM 7.2 gebruikt. De microfoon is een Rode Broadcaster. De muziek wordt voornamelijk vanaf vinyl en CD gedraaid en af en toe wat MP3’s. De platenspelers en CD-spelers zijn van het merk Soundlap.

 

Soundprocessing

De sound bij dit station is niks op aan te merken. Het klinkt perfect. Het team gebruikt voor de spraak een voice processor  van DBX 286A en een Virtualizer Pro. Voor de echte processing staat er een mooie analoge Inovonics (250) met daarachter een Orban 2200 en het resultaat is super.

 

Dit team heeft ook mooie optredens, zoals vrijdagavond Harm Wolters en Harten 10. En op zaterdagavond zijn live te beluisteren Tim Lauffer en het IJssel Duo.

 

Ik wil dit team bedanken voor de gastvrijheid en tot de volgende keer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl