25-06-2011                                                        Jaapies Bar                                                        Door: Wilco

Ivm het warme weer, een korte tekst

 

Vorig jaar was ik ook bij dit station en op dat moment werd de uitzending gestaakt vanwege een bezoekje van een beambte van de gemeente. Dit jaar is dat anders, want ze hebben een vergunning aangevraagd om een reünie te houden en een verjaardagfeestje.

 

Mast

De zender en mast staan elders en op een terrein waardoor er geen illegale activiteiten op het feestterrein worden gehouden.

 

Omdat het een legaal feest is, geeft dat het team de ruimte om alles mooi aan te kleden zonder te hoeven verhuizen. En dat is ook te zien, kortom Jaapies Bar editie 2011 zit er perfect uit en alles is aangekleed in countrystijl. Zelfs de binnenkomst ziet er mooi uit.

 

Zendinstallatie

Maar we komen voor de zender, enkel deze staat hier niet zoals ik al schreef. Het betreft een stuurzender van RVR, de Blues. Met als eindtrap een RVR, goed voor een eindvermogen van 6 kW. Het vermogen verdwijnt naar RVR-antennes, zes stuk om precies te zijn, en die hangen op een hoogte van 60 meter.

 

Orban

Hier is hij dan weer: een Orban 8100. Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze analoge soundprocessor in beeld heb gezien. Voor de Orban staan een compressor van Drawner en een Audio Prism by Texar.

 

Vinyl

Hoewel er enorm veel vinyl staat, dat wordt afgespeeld door 2 platenspelers van Technics, de S1210mk2, gaat de muziek ’s nachts door vanuit een laptop. Dat is nog niet gebeurd maar is wel de doelstelling.

 

Vinyl is mooier om mee te werken maar een nachtrust is ook wel prettig, vindt het team. Als mengpaneel staat een D&R Discom4.

 

Jaapies Bar heeft de uitzending succesvol beëindigd.

 

Filmpje Jaapies Bar 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl