01-04-2011                                                        K en S                                                                  Door: Wilco

We gaan weer smikkelen, want ik ben in een radiostudio die niet voor een ieder is weggelegd. Maar de studio mag er dan wel gelikt uitzien, de piraten hebben gewoon klompen aan. Kortom het is gewoon volk, alhoewel wat is gewoon? Tegenwoordig is het uitzenden van Nederlandstalige muziek een afstrafing.

 

Een brief of niet?

Zo’n 2500 euro en als je de antenne eruit haalt krijg je 1250 euro boete. Ach de piraten spelen de jackpot mooi mee met het AT, al is het wel rustiger geworden op de 3-meterband. Heeft ook K&S de zender aangezet met als gedachten de brief? Die komt wel een keertje, langzamerhand zijn piraten daaraan gewend. Het is een nieuwe locatie zoeken of dokken.

 

Een alternatief is er gewoon niet op de radio. Ja, die baggerbende van diverse radiostations die denken Hollands te draaien. Aan de andere kant is het ook lastig om een format te maken van 24 uur per dag en 7 dagen in de week, jaar in, jaar uit.

 

Maar als luisteraar van piratenmuziek is dit geen alternatief. Mijn mening staat uiteraard los van de K en S want we zijn al aan het schrijven zonder bij dit team te zijn zijn geweest. Daar komt de volgende dag verandering in.

 

Toch de brief?

Het smikkelen in de studio valt een beetje tegen. Dit komt omdat we in een studio zijn die ik niet verwacht had. Kortom ze zijn verhuisd vanwege de brief die ze hebben gekregen. Of klopt mijn verhaal niet? Weet je wat het is? Laat AT zelf maar mooi uitzoeken hoe het zit. Ik wil alleen maar genieten van de muziek en reportages maken zonder piraten in gevaar te brengen.

 

En telefoon

Telefoon, ze krijgen telefoon en wel van 100% NL. Hoewel dit legale station op een andere frequentie zit, heeft het in Hoogeveen toch last van de piraat die doorspettert op hun frequentie. De processing, een Omnia One, is stokkemaster-proof maar er is er nog een mogelijkheid om de pieken die buiten de 75 kHz vallen definitief onder de 75 kHz te laten vallen.

 

Nog een keer telefoon

Later krijgen ze weer telefoon, want het probleem is opgelost. Geen last meer van gesputter en de piraat wordt bedankt voor het oplossen van het euvel.

 

Zender

Niet veel stuurzenders hebben de mogelijkheid om de zwaai te meten, maar de Elenos ETG500 heeft dat wel. De ETG500 staat voor 500 Watt maar er wordt maar 190 Watt gebruikt om de zware eindtrap van Elenos te voeden. Het eindvermogen staat momenteel op 4 kilowatt op de Bird, terwijl de meter op de kast 5 kW aangeeft.

 

Raster-antennes

Wat het meest opvalt zijn wel de antennes, die op ruim 65 meter staan. Ze zijn eerder gezien in de piratenwereld. Het gaat om een breedbandantenne met een raster erachter. De antenne kan 5 kW per stuk aan en er hangen 2 in. Het resultaat naar de achterkant, die dicht is, valt tegen maar aan de voorkant  gaat het signaal wel erg hard en dat voor 2 antennes. Tevreden reacties dus.

 

Bekijk het maar

We gaan jullie verder niet lastig vallen met nog meer tekst, want ik was ook mooi aan het genieten deze middag in de zon bij dit team. Bekijk de foto’s en wellicht zijn we nog een keer op locatie bij dit station met meer details.

 

 

De originele 7 elements Stolle antenne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl