14-04-2011                                                                       KKP                                                                      Door: Wilco

Een thuiswedstrijden en daar ben ik gek op, zeker met de huidige benzineprijzen. Op donderdagavond vertrekken we dus mooi in de buurt van Ommen en gaan naar KKP.

 

Pipi Langkous

KKP wat betekent dat eigenlijk? Nou dat is jeugdsentiment, want het betekent namelijk Koenraads Kleef Pasta. Zegt je dat nog niets? Mij ook niet maar wel dat het uit Pipi Langkous komt. Uit het gedeelte dat Pipi op haar schoenen over wanden en plafond loopt. Er gaat wel een belletje rinkelen bij mij, al komt de naam me nog steeds vreemd over.

 

We komen net voor het donker aan en de bezigheden aan de zender zijn in volle gang, maar deze bezigheden worden ook weer gestaakt. De zender had al in de lucht moeten zijn maar het stagneert, zoals gewoonlijk.

 

Mastje kijken

De mast van 70 meter met erin 6 breedbanders staat netjes omhoog maar alles blijft hangen op een paddenstoel voor de stroom. Het aggregaat dat in het lege akkerland staat, werkt perfect maar heeft geen 230 Volt aan boord en paddenstoelen hiervoor zaten er niet bij. Bellen dus.

 

Studio

Daar wachten we niet op, en ik ga naar de studio waar ook druk wordt gewerkt om de laatste zaken klaar te maken, maar dat gaat allemaal prima. De kachels en de laatste schroeven worden in het hout gedraaid om alles goed vast te zetten om van een veeschuur een piratenstudio te maken.

 

Boeh

Drie weken geleden liepen hier nog koeien rond. Dat is te zien maar niet meer te ruiken. Het vee loopt nu buiten en het enige vee dat nog rond loopt is een konijn als mascotte en een hond die alle aandacht helemaal geweldig vindt.

 

Oude bekenden die kom ik ook veel tegen, maar deze bekenden hebben niet veel met de marathon te maken. Ze geven technische ondersteuning voor zowel het geluid als de zender.

 

Soundprocessing

Een kijkje bij de sound waar we een korte uitleg krijgen van een Omnia 3FM-t.  Ach het is een simpel ding eigenlijk, vertelt Jeroen. Maar voor mij gaat het hele menu mijn kennis te boven. Het inregelen blijft een vak apart.

 

In de studio zien we weer de bekende DX2000-USB mengpaneel met ernaast 3 draaitafels, jawel 3 stuks. Twee keer een Boost TXB130 met Tonar Banana elementen en een USB Blaster usb7361dj.

 

Zelfbouw eindtrap

Inmiddels is er ook vooruitgang bij de zender, want het afstellen is begonnen van het beesie, wat een eigenbouw eindtrap is met een CX5000 buis. De stuurzender is een Suono en de tussentrap een Elenos SF150. Alles staat afgestemd op de 96.5 MHz

 

Het afwachten op vol gas heb ik niet afgewacht. Toen ik weg ging stond de meter op 4,2 kW maar dit is niet het maximale. Maar inmiddels is het 2 graden buiten en half twaalf in de avond. Tijd om het warme bedje op te zoeken.

 

Tijdens de rit naar huis was er sound op de 96.5 en kon de marathon officieel starten.

 

Update:

Zaterdagmiddag tegen het eind van de middag is de dwangsom van de gemeente gebracht, alles betreft het feest in de studio moet voor 20:30 zijn opgeruimd anders volgt de verbeuring van 10.000 euro.  Omdat het inmiddels al laat was met afbreken en geen 2e locatie voorhanden was zo snel werd de uitzending omstreeks 21:30  gestaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl