22-02-2011                                                                        Kan niet dommer                                           Door: Wilco

Dit weekend zal er een marathonzender beginnen en dat is Kan niet Dommer (KND). We willen dinsdag alvast een werkbezoekje brengen omdat de zender woensdag op donderdag aan gaat en dan  zullen ze nu vast wel bezig zijn met het opbouwen.

 

Fout helemaal fout, bij aankomt was bijna alles al klaar en was er niemand aanwezig. Dit duurde niet lang want bij vertrek kwam de moeders des huizes er aan, met de vraag waar ik, met de camera in de hand, voor kwam.

 

U bent van AT?

Ik legde het uit en ze hield zich wijselijk stil, maar ik kreeg de indruk dat ze me voor iemand van AT aanzag. Na wat duidelijker te zijn, vertelde ze dat er niemand aanwezig was. Er moet nog gewerkt worden op het land en in deze tijd is dat bemesten waar het kan, ondanks de vorst.

 

Koffie, daar werd ik voor uitgenodigd terwijl een deel van team onderweg werd opgetrommeld.

 

On air

Het is donderdag en nu zit het team wel in de lucht en alles lijkt volgens schema te gaan zonder problemen. Woensdag op donderdag is de zender aangegaan en gaat als alles meezit op zondagavond pas uit.

 

Mistig

Voordat ik bij het team ben, kom ik langs de mast die in het weiland staat, maar fotograferen is lastig. Ik kan er slecht komen en het is erg mistig, maar we doen een poging.

 

Zender

Achter tralies in een paardentrailer staat de zware hoge zender van Elenos een T10.000 die op een kleine 9 kW staat te blazen op de 94.50 MHz. De antennekabel is aangesloten op een 80 meter hoge zendmast met erin 6 breedbandantennes.

 

In de studio aangekomen ben ik mooi op tijd voor een bak koffie, cafeïne vrij wel te verstaan. Al snap ik dat niet helemaal: wakker worden en blijven is toch voor marathonzenders een pré? Terwijl er nu een DJ zit te gapen, wat wil je ook met deze koffie. Goed is hij in elk geval wel.

 

Apparatuur

De studio ziet er goed uit, netjes en strak en kijken we dus achter de schermen van deze piraat. Dat laat ons zien dat ze met het mengpaneel zitten van Dateq en wel de Apollo met links en rechts 2 platenspelers van Technics de Sl1200mk2. Boven het mengpaneel staat een dual CD-speler van Koolsound de CDK210.

 

Soundprocessing

De processing is eigenlijk zeer simpel en daar staat dan een DSPX-Mini FM standalone te werken voor het geluid.

 

Er is weinig aan toe te voegen: ze draaien goede platen in een goede sfeer en tot de volgende keer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl