19-2- 2011                                          Knik en Laad Combinatie                                                       Door: Ruud
Zaterdagmiddag na het instellen van de navigatie en het aanzetten van de autoradio, gaan we op weg naar de mensen van de Knik en Laad Combinatie, ergens in Salland.
 
Blauwe wolken

We reden in een bosrijk gebied toen we de mast al zagen staan in de verte. Mooi strak wees die naar de blauwe wolken. Hij stond op ongeveer 70 meter, met bovenin 6 breedband dipolen.
 
Donderdag in de late uurtjes hebben ze de zender aangezet om daarna door te draaien tot zondagavond.
 
Het team van de Knik en Laad Combinatie is wel vaker te horen op de 3-meterband, maar dit is de eerste marathonuitzending.

 

Tropisch

Voor dit weekend hebben ze de beschikking over een mooie loods, die goed geïsoleerd is en waar de kachel lekker brandde. Buiten was het met de oostenwind behoorlijk koud, zo rond de 3 à 4 graden, maar binnen was het tropisch warm
 
 

Sauna

De apparatuur stond opgesteld in een voormalig omroepwagentje die veel gebruikt werd bij evenementen. Niet overdreven groot, maar alles paste er in en er was nog ruimte om er met wat teamleden in te bivakkeren. Ook hier brandde de kachel, al stond deze nog harder dan in de hal zelf, ppffff wat zweten.
 
 

Apparatuur

Er werd zoveel mogelijk gedraaid met zwarte pannenkoeken en die waren dan ook in grote getale aanwezig. Van CD werd er niet gedraaid. Daar was geen ruimte meer voor, zei een teamlid.

Verzoekjes die niet op een zwart schijfje aanwezig waren, werden met het MP3-programma BPM-studio vanuit een PC gedraaid. Er was nog wel een losse MP3-speler aanwezig. Het mengpaneel was de veel besproken Behringer DX2000, waar het team zeer tevreden over is.
 
 

Processing

Voor de soundprocessing stonden er onder andere  een paar apparaten van Behringer. Stereo en RDS kwamen uit een Patsat stereo/RDS-encoder.

De vele verzoekjes kwamen binnen op de PC, wat onder etherpiraten tegenwoordig heel gewoon is. Het scherm stond mooi vol en de telefoon piepte er vrolijk op los.
 
 

Zender

De zender had dit station nog niet zolang in het bezit. Het is een RVR-kassie van 5 kilowatt die dit weekend rustig zijn werkt deed op 4 kW. Dit alles stond afgesteld op de 104 MHz. Het team kreeg mooie afstandsrapporten binnen uit heel Nederland.
 
Een jong team waar we zeker nog meer van gaan horen in de toekomst.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl